MrDzej Napisano 8 Kwietnia 2010 Napisano 8 Kwietnia 2010 Witam, Zamontowałem licznik SIGMA SPORT BC 1106 i pojawił się problem. Licznik sie zaświecil, wszystko sie wyświetla, jednak przy jeździe nic sie nie zmienia. Tak jakby czujnik nie wyłapywał sygnału. Nie zmienia się żaden parametr, natomiast czas tyka normalnie. Próbowałem ruszać licznik i czujnik, szukałem przycisku aktywacyjnego (ale chyba takowego nie ma ), ale jak nie działało... tak nadal nie działa. Czego to może być wina? Pozdrawiam.
Larry Napisano 8 Kwietnia 2010 Napisano 8 Kwietnia 2010 Sprawdź czy między magnesem a czujnikiem jest max 5 mm odległości, jeżeli tak i dalej nie działa - oddaj do sklepu.
MrDzej Napisano 8 Kwietnia 2010 Autor Napisano 8 Kwietnia 2010 Sprawdź czy między magnesem a czujnikiem jest max 5 mm odległości, jeżeli tak i dalej nie działa - oddaj do sklepu. Działa, jednak magnes musiałem przesunąć o jakieś 1,5cm w dół. Nie może być przy samej krawędzi. Czy nie powinienem teraz zmniejszyć w ustawieniach licznika rozmiar koła? Jeżeli tak to jak obliczyć o ilę?
arek_wro Napisano 8 Kwietnia 2010 Napisano 8 Kwietnia 2010 Podstawy geometrii się kłaniają. Zastanów sie raz jeszcze i odpowiedz sobie na pytanie o ile zmienił się obwód koła w twoim rowerze po przesunięciu magnesu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.