Skocz do zawartości

[rower] Merida MATTS 40-D

michalkuna

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Mam zamiar kupić ten rower ale nie wiem jakie są opinie na jego temat. Co z tymi hamulcami, jak hamują, itd. Proszę o opinię tego roweru.

Czy się opłaca kupować ten rower za 1500 zł ? Czy w ogóle jest wart tej ceny?

Napisano

A z amortyzatorem to jak jest?

I czy ten Wheeler Pro 39 się często psuje, jeśli tak to co?

I jaki rozmiar ramy wybrać.

Gdzie można znaleźć jakąś tabelkę co do ramy?

Napisano

W drugim od góry temacie przyklejonym masz sposoby doboru ramy. Na okolice 180cm 19" będzie dobra ale warto przymierzyć się osobiście. Ja sprawdzałem przy ramie Giant'a Yukon'a, bo taki salon mam u siebie. Amortyzator w Wheeler'ze jest ze skokiem 80mm i mimo, że część forumowiczów pisze że jest zbyt miękki - ja nie narzekam a ważę 90kg. Zresztą któryś z kolegów co zakupił ten rower też nie zauważył niczego niepokojącego z amorkiem. Na pewno nie jest to górna "póła" ale za jakiś rok (zależy jak jeździsz) wymienisz na np. rock shox'a i będziesz zadowolony. Właśnie chyba amor pierwszy puści...aczkolwiek blokada działa dobrze, regulacja skoku też, więc jestem zadowolony. Wracając na chwilę do hamulców - bajecznie prosta regulacja i bardzo dobre zachowanie.

Napisano

Zdecydowanie 19", ale najlepiej sam sprawdź, an jakiej się dobrze czujesz. Przejedź się kawałek i już wiesz:).

Napisano

Tak tylko w sklepie www.rowerzysta.pl cena tego wheeler'a pro 39 wynosi 1550 zł a na allegro 1799 zł, jak to jest?

Proszę o szybką odpowiedź bo jeszcze dzisiaj chciałbym zamówić.

Napisano

Tak tylko w sklepie www.rowerzysta.pl cena tego wheeler'a pro 39 wynosi 1550 zł a na allegro 1799 zł, jak to jest?

Proszę o szybką odpowiedź bo jeszcze dzisiaj chciałbym zamówić.

Nie rozumiem pytania, chodzi Ci o różnicę cen? Przecież nikt nie powiedział że na allegro jest tanio i niejedno-krotnie w innych serwisach mozna znaleźć taniej, sprawdź tylko czy osprzęt jest taki sam.

Napisano

Jak zamówisz na ich stronie po cenie 1550zł to po takiej muszą Ci go sprzedać, a że na allegro mają inna cene to zapewne polityka sklepu, zamiast sprzedawac więcej na allegro być może wolą robić to u siebie na stronce aby nie płacić prowizji, mozna by podawać rózne przykłady ale to nie jest ważne, na stronce ich sklepu jest 1550 zł i kupując na ich "prywatnej" stronie rower kosztuje 1550zł, kupujac na allegro płacisz 1799 - prawda że proste.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...