Skocz do zawartości

[rower] merida, czy to dobry wybór ?

pablo793

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

widziałem ten rower wcześniej ale rama jest na mnie za mała .Więc kupie chyba jednak Meride crossway 20-V z 2010 roku.Wprawdzie kolor taki sobie ale sprzet ma dobry.Czy przydaje sie regulacja amortyzatorów mam na myśli mozliwosc ustawienia ich na mieko lub twardo i czy sie szybko nie popsuja.

Napisano

Czy przydaje sie regulacja amortyzatorów mam na myśli mozliwosc ustawienia ich na mieko lub twardo i czy sie szybko nie popsuja.

Psuć się nie psują (a jak już to żadko), ale w tej kategorii cenowej nie licz że zauważysz rożnicę po regulacjach max/min - dobry "bajer" jak dla mnie.

Napisano

w sklepie sprawdzalem te amory i jednak jak sie ustawi na twarde to sie nie ruszaja a jak na mieko to sie uginaja jak w rowerze MTB.w ogóle jestem ciekawy jak sie jezdzi na rowerze crossowym no jak do tej pory jezdzilem przewaznie na rowerach gorskich z grubymi oponami.

Napisano

w sklepie sprawdzalem te amory i jednak jak sie ustawi na twarde to sie nie ruszaja a jak na mieko to sie uginaja jak w rowerze MTB

To musi Ci chodzić o blokadę skoku amortyzatora a nie regulację twardości, bo to nie możliwe abyś wyłapał taką rożnicę jeszcze nie jeżdżac w terenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...