Skocz do zawartości

[łańcuch] KMC X9 SL Złoty

PiPoLiNiO

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jeśli chodzi o C9, to montowałem go parę dni temu do roweru MTB i na bank trzeba będzie go skrócić, u siebie musiałem wypiąć 5 czy 6 ogniw. potem zważyłem łańcuch, wyszło 277g bez spinki.

Napisano

Zeszly sezon jezdzilem na dwoch 9sl, mam porownanie tylko do xtr i jak dla mnie bardzo podobne odczucia.

Na ten sezon 10sl.

Złoty to on będzie przez miesiąc, potem kurz, błoto, otarcia i będziesz się go brzydził ;)

Bez przesady, 2000km i lancuch dalej jest zloty, roznice dopiero widac jak sie porowna z nowym.

9SL

070320101117.jpg

070320101123.jpg

Napisano

Ładnie wymyty, po takim zabiegu to każdy będzie tak wyglądał, pokaż lepiej jak wygląda przepracowany, bo nie każdy będzie zdejmował go do takiej kąpieli ;)

Napisano

No to już zależy od kolegi prowadzącego temat.

C9 wytrzymuję 2x więcej od XTR na szosie chociażby.

...choć można kupić i jeździć na dwóch takich łańcuchach w celu wydłużenia żywotności napędu.

Napisano

To widze ze mamy rozne wizje 'lancucha' moje tak wlasnie wygladaja, poza tym co to za roznica jaki to bedzie lancuch, jak to mowisz 'potem kurz, błoto, otarcia i będziesz się go brzydził', zloty czy srebrny bedzie po prostu brudny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...