mati123 Napisano 6 Marca 2010 Napisano 6 Marca 2010 Od jakiegoś miesiąca zauważyłem ze czasami strzela coś w tylnej piaście co z tym zrobić??? Ps:tak jakby w grzechotce pod kaseta!
mati123 Napisano 6 Marca 2010 Autor Napisano 6 Marca 2010 nie mam zielonego pojęcia na niej nic nie pisze to chyba no name!!
Vantage Napisano 6 Marca 2010 Napisano 6 Marca 2010 Po pierwsze to sprawdź, czy kaseta się kręci bez oporów w tył, czy nic nie haczy. Jeśli się znasz trochę na tym, możesz rozkręcić piastę. Sprawdź, czy konusy są dobrze skontrowane. Jeśli są źle, to podczas jazdy mogą ulec uszkodzeniu łożyska lub ich bieżnie. Luz niwelujesz po stronie przeciwnej do bębenka-zawsze.
mati123 Napisano 6 Marca 2010 Autor Napisano 6 Marca 2010 Kaseta kreci się bez oporów a jeżeli chodzi o luzy na konusach to nie ma jest wszystko ok jeżeli chodzi o sama piastę tylko ten bębenek od kasety strzela jak się jeździ strzelanie słychac sporadycznie :icon_confused:
Vantage Napisano 6 Marca 2010 Napisano 6 Marca 2010 Nie wiem, ciężko tak doradzić, jak się samemu tego nie słyszy Albo łańcuch Ci przeskakuje, albo syf jakiś się dostał, albo coś siedzi w bębenku-haczy. Czy to przeszkadza w jakiś sposób podczas jazdy? Czy też to tylko kwestia estetyki. Czujesz się na siłach, by rozebrać bębenek? Możesz zdjąć kasetę i poczyścić wszystko-coś, co nie wymaga finezji
mati123 Napisano 6 Marca 2010 Autor Napisano 6 Marca 2010 Sam tego nie zrobię bo nie mam narzędzi zaprowadzę do rowerowego i powiem niech mi wymieni łożyska powinno pomóc??
TocaS Napisano 6 Marca 2010 Napisano 6 Marca 2010 Jeżeli to nie przeszkadza w czasie jazdy, a tylko to słychać to moim zdaniem (choć nie muszę mieć racji) przyczyną będzie jedna z kulek w piaście. Miałem kiedyś podobną sytuacje, strzelanie było słychać coraz to częściej i na końcu strzeliło dwa razy mocniej i zblokowało mi koło z tyłu. Rozebrałem piastę patrze, jedna kulka w kawałach i dwie zmęczone.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.