gorix Napisano 3 Lutego 2010 Napisano 3 Lutego 2010 Witam, czy bloki do pedałów SPD-SL pasują do butów Sidi ? Czytałem w Internecie, że niektórzy mają problem z długością śrub. W instrukcji do pedałów Shimano zaleca swoje buty. Czy ktoś z Was spotkał się z problemem podczas użytkowania SPD-SL z butami Sidi? Mam pedały PD-5610 (105) i zamierzam kupić buty Sidi z podeszwą Millenium 2. Czy nie będzie problemów z kompatybilnością? Pozdrawiam, Grzegorz
Moloch89 Napisano 3 Lutego 2010 Napisano 3 Lutego 2010 zawsze można dać dodatkową podkładke, więc myśle że nie będzie problemu
gorix Napisano 5 Lutego 2010 Autor Napisano 5 Lutego 2010 Dzisiaj wszystko przetestowałem i sprawa wygląda tak: śruby, które były razem z blokami i pedałami są za krótkie, długość około 4.5 mm, wkręcają się około 3 mm. Zgodnie z instrukcją, Sidi zaleca swoje śruby M5X10mm, sprzedawane przez Velo, komplet ok. 13 zł (6 śrub). Może się to komuś przyda. Pozdrawiam, Grzegorz
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.