Skocz do zawartości

[rower]Jaki rower trekkingowy do 2500 PLN

seryjny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

To żeś się namęczył...

Może chociaż bys przeglądną forum, oferty sklepów albo przynajmniej Allegro, że nie wspomnę o podaniu jakiś informacji o sobie itd.

Napisano

Zastanawiam się nad wyborem roweru trekkingowego. Ma on służyć do dojazdów do pracy oraz na wycieczki, będę jeździł głównie po ścieżkach rowerowych, ulicach i drogach leśnych / polnych (raczej utwardzonych).

Jeździłem trochę na makrokeszu i teraz chciałbym porządniejszy pojazd. Nie wiem tylko jak będzie z rozmiarami, ponieważ jestem niski - 165cm (to się raczej nie zmieni). ;)

Najważniejsze dla mnie cechy roweru to jakość / trwałość i komfort. Dysponuję kwotą do 2500 PLN. Interesują mnie tylko sklepy stacjonarne (w Warszawie, Allegro nie lubię).

Napisano

przejdz sie po sklepach popytaj o wyprzedaże, po przymierzaj sie do rowerów, napisz co ciekawego znalazłeś. Marki jakie moge polecić Unibike, Kellys, Author, Merida, Giant, Felt... itd

do 2500 wybór jest bardzo duży

Napisano

Ja z takich czysto trekingowych rowerów (czyli z całym osprzętem) preferowałbym unibike'a globetrottera.

http://www.rowmix.pl/LATO/index.php?inc=produkty_karta&id_kat=10&typ=1&id_pkat=293&id_prod=1808

Tutaj troszkę wyższa cena, ale jak przeszukasz sklepy to na pewno znajdziesz niższe ceny. Ogólnie ten rower ma bardzo dobry osprzęt, przerzutki, amortyzator i na pewno na długie podróże będzie super rozwiązaniem.

Chyba, że chcesz rower crossowy, na kołach 28" tylko że bez błotników, lampek itp. to polecałbym tak jak poprzednik meridę crossway 500-d :devil:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...