Skocz do zawartości

[hydrauliczne] coś o shimano m486

Vroobelle

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, jestem zainteresowany kupnem hamulców Shimano m486. Może ktoś się wypowiedzieć na ich temat? Jak współpracująz tarczą 160, jaką mają siłe hamowania i modulację? Przeszukałem forum i nic na ten temat nie znalazlem. Pozdrawiam :whistling:

Napisano

Ja czytałem opinię o tych hamulcach w internecie i nie wypowiadano się o nich pochlebnie, chcesz je kupić razem z jakimś rowerkiem czy może masz gotówkę i chciałbys hydrauliki?

Napisano

A jeśli już po kosztach to mechaniki Avid BB7.

Kiedyś ok rok temu była seria tych shimano co notorycznie cierpiała na wycieki oleju.Nie wiem jak teraz z tym stoją te hamulce, czy dalej na to nie cierpią.

Napisano

A ja od pazdziernika na nich jezdze i sa okej. Zadnych wyciekow, nie zawiodly jeszcze. Deszcz/snieg/bloto sprawuja sie dobrze. Wspolpracuja z tarczami 160. Za ta cene zdecydowanie polecam :whistling:

Napisano

Ja tez mam te hamulce używane półtora roku w pracy, przejezdzam dziennie około 20 km zero problemów nawet przy minus 13. Niestety nie mam porównania do avidów także sie nie wypowiadam.

Napisano

Tylko soczyste trójki :) Choć ja osobiście jeżdżę na Shimaniakach M535 i bardzo sobie chwalę, ale to była złota seria, a ja miałem szczęście na nią trafić. Ogólnie wszystkie niższe hamulce hydrauliczne Shimano odradzam.

Napisano

Cały sezon jeździłem na tych hamulcach, nie miałem problemów żadnych z nimi, hamowały w porządku do 70% zużycia klocków, na klamce zawszę była guma..

Napisano

A najlepsze w tym temacie jest to, że Ci co je mają i używają wypowiadają się pozytywnie na ich temat, a Ci co na nich nie jeździli tylko "słyszeli" odradzają.

Lepiej nie pytaj się co lepsze bo ilu ludzi tyle opinii. Musisz sprawdzić sam.

Pozdrawiam :)

Napisano

Lepiej nie pytaj się co lepsze bo ilu ludzi tyle opinii. Musisz sprawdzić sam.

I przejedzie się na hamulcach, bo najlepiej sprawdzić samemu ??

Po to jest forum, aby poznać opinie użytkowników, którzy coś o tym wiedzą. Wystarczy poszukać i znajdzie się parę tematów o tych hamulcach. Jednak poszły one w niepamięć, ponieważ większość osób już ich unika, przez co nie ma z nimi problemów.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...