szymekb2 Napisano 28 Grudnia 2009 Napisano 28 Grudnia 2009 Witam, Jeżdżę raczej w lekkim fr na razie i potrzebuję lampek bo czasem podjeżdżam wieczorem np. do kolegi Zastanawiałem się nad zakupem lepszej lampki ale w budżecie max. 70 zł/kpl nie dostanę pancernych lampek i rozglądam się nad takimi maleństwami - dadzą się schować do kieszeni. Proszę o pomoc która lepiej się trzyma kierownicy/sztycy chyba że znacie jakieś inne małe lampki. O wyborze decyduje właśnie solidność uchwytu. Jeśli znacie jakiś model w miarę pancernej lampy na przód to jestem w stanie za nią więcej zapłacić, na tył na pewno dam zdejmowaną.
arroyo Napisano 28 Grudnia 2009 Napisano 28 Grudnia 2009 Author shot styka, jeśli chcesz być zauważalny, bo do oświetlania drogi ani trochę się nie nadaje. Mocowanie jest oryginalne ale i bardzo solidne ponieważ nie ma szans że coś się ułamie.
szymekb2 Napisano 28 Grudnia 2009 Autor Napisano 28 Grudnia 2009 Aha to ok ale czy się nie obsuwa na kierownicy? I o ile wydaje mi się że z kierownicą nie będzie problemu to czy na sztycy nie będzie się przekręcać? No na razie wydaje mi się author na tył i sigma na przód co wy o tym myślicie? Bo żebym ich nie zgubił najeżdżając na kamień albo robiąc bunny hopa
arroyo Napisano 28 Grudnia 2009 Napisano 28 Grudnia 2009 Nie wiem jak to jest z sigmą, ale author ma od spodu podklejony kawałek gumy. Poza tym po zamocowaniu na kierownicy lub sztycy gumka mocująca jest napięta dość mocno i musiałbyś przydzwonić aby zgubić lampkę (chociaż po zaliczeniu gleby jakiś czas temu wykręcił mi się z mocowania licznik Sigmy, a lampki pozostały na miejscu). Ale tak szczerze, są to tylko lampki dające bezpieczeństwo na drodze i każda spełni swoje zadanie więc bierz którąkolwiek.
Grondag Napisano 29 Grudnia 2009 Napisano 29 Grudnia 2009 Te paski to chyba najgorsze mocowanie- mi pękła już taka przy czujniku licznika, przy lampce przedniej kawałek i przy mocowaniu licznika.
arroyo Napisano 29 Grudnia 2009 Napisano 29 Grudnia 2009 Kolega wie jaki typ mocowania ma author shot? Nie jest to gumowy oring jak w przypadku mocowań liczników sigmy, authorowska gumka obszyta jest materiałem.
Cuberider Napisano 9 Stycznia 2010 Napisano 9 Stycznia 2010 polecam Sigmę micro na P i T jest na rzep więc nie ma szans aby odpadła nawet podczas skoków Sam posiadam taką na przodzie, jest zauważalna z daleka
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.