Skocz do zawartości

[płyn] "wodowanie" dętek

Gość R3surrection

Rekomendowane odpowiedzi

Gość R3surrection
Napisano

Witam, wpadłem na sprytny plan zalania dętek mleczkiem notubes. Oponki to schwalbe fast fred = dętki schwalbe XXX light 100gram.

Aplikacja z racji presty- strzykawka, otor przecież się zlepi, co sądzicie o tym pomyśle?

Gość R3surrection
Napisano

myślicie że notubes by nie pasował? w sumie po co łatać oponę skoro można dętkę :) i wychodzi leciutko nadal..... nie wiem jak z zapychaniem wentyla i ew wyciekiem do pompki przy pompoaniu

Gość R3surrection
Napisano

hmm akurat xtr nie sa pod tubeless a opaski nie chce mi się montować ;P

Gość R3surrection
Napisano

jest nawet specjalny płyn notubes do dętek taki zielony ale nigdzie go w pl nie widzę

Napisano

Ja przejeździłem zeszły sezon na dętkach Maxis'a 130g, zawór samochodowy, zalane mleczkiem Joe'sa (czy jakoś tak). Zero kapci przez 8 miechów, później rower stał 3 i na pierwszej przejażdżce zeszło mi powietrze:) Wlałem 50ml na przód i 70 na tył. Dętka była w paru miejscach lekko przyklejona do opony - czyli coś tam było chyba. Aha, dętka stała się szczelniejsza, nie wymagała dopompowywania co 3 tyg.

Tyle z moich doświadczeń :)

Gość R3surrection
Napisano

pytanie teraz brzmi polować na ten zielony czy dac zwykly sealant biały

Napisano

Hutchinson - 2 lata ważności (nawet jak wytrzyma krócej to będzie i tak dłużej niż Stan'S lub NoFlats oba zasychają lub tracą właściwości po około 6 miechach (sprawdzone) więc zdecydowanie Hutchinson...

Gość R3surrection
Napisano

no to zamawiam :) jak myślisz ile do dętki schwalba wlać? 100gramowej? one mają mniejszą pojemność jakby więc chyba nie ma sensu ładować tyle co do wielgachnej dębicy ;P

Gość R3surrection
Napisano

może 1 opakowanie na 2? 30/30 ml

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...