Nachaj18 Napisano 16 Listopada 2009 Napisano 16 Listopada 2009 Witam wszystkich to jest mój pierwszy post a tym forum. Planuję zmienić opony w rowerze ale nie wiem za bardzo jakie wybrać. Główne przeznaczenie asfalt(80%) czasami jakieś boczne drogi. Obecne opony to: maxxis ignitory 1.95. Chciałbym coś węższego z małymi oporami bo te dawają o sobie znać przy przyśpieszaniu i ogólnie na asfalcie. Moje kolejne pytanie czy opony 1.35 1.5 itp wejdą do obręczy kbix wmx?. Czytałem że podobno dobre są Schwalbe Marathon Racer to prawda są warte swojej ceny,na ile mniej więcej km wystarcza?. Z góry dziękuję za odpowiedźi,proszę również o wyrozumiałość gdyż dopiero zaczynam swoją przygodę z rowerem.
tompoe Napisano 17 Listopada 2009 Napisano 17 Listopada 2009 Tutaj możesz sprawdzić czy dana opona ci wejdzie na obręcz. Marathon Racer są w miarę wytrzymałe, ale ile km na nich przejedziesz to Ci nikt nie powie. Inna sprawa, że bardzo niestabilne na piasku( nie chodzi o piaszczyste podłoże ,ale piasek np. na asfalcie). Był o nich temat
Nachaj18 Napisano 17 Listopada 2009 Autor Napisano 17 Listopada 2009 Dzięki za linka i info. W takim razie jakie inne opony polecacie szczególnie na asfalt? czasami jakieś przejazdy po lesie ale główne będę jeździł po asfalcie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.