LeoDogg Napisano 11 Października 2009 Napisano 11 Października 2009 Mam pytanie, podczas użytkowania tych hamulców już jakiś czas , zauważyłem, że coraz więcej mają "luzu" chodzi o to, że coraz mocniej trzeba nacisnąć na dźwignię żeby osiągnąć zaciśnięcie się hamulca. Jest na to sposób jakiś?
blair7 Napisano 12 Października 2009 Napisano 12 Października 2009 Nie napisales jaki przebieg maja te hamulce, mozliwe ze trzeba je przelac, sam kiedys takie mialem i z doswiadczenia wiem ze szalu nie ma. Ale....jesli dobrze sie przygladniesz klamce to zauwazysz ze jest tam taka niewielka srobka na imbus 2,5 ktora slozy do regulacji odleglosci klamki od kierownicy. Niewykluczone ze na jakis czas regulacja ta sroba ci jeszcze wystarczy. Dla sprostowania te hamulce nie naleza do grupy Alivio (w grupie alivio sa tylko V-ki) BR-485 sa pozagrupowymi hamulcami
LeoDogg Napisano 13 Października 2009 Autor Napisano 13 Października 2009 Hamulce mają około 800 km przebiegu. Na początku były zdecydowanie bardziej "twarde".
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.