heniekkrol Napisano 29 Września 2009 Napisano 29 Września 2009 Czesć Obecnie mam już konkretnie wyciągnięty HG40. Chciałbym coś wytrzymalszego. Kaseta Acera hg30 korba x-flow. Coś z poniższych ? http://www.synkros.pl/product-pol-291-Lancuch-SHIMANO-HG91.html http://www.synkros.pl/product-pol-290-Lancuch-SHIMANO-HG70.html czy lepiej kupić 3 sztuki hg40 (~25zł) i zamieniać ?
morcin2 Napisano 29 Września 2009 Napisano 29 Września 2009 Ja na twoim miejcu kupiłbym jakiś tani łańcuch i sprawdził napierw czy ci nie przeskakuje na zębatkach.
heniekkrol Napisano 29 Września 2009 Autor Napisano 29 Września 2009 Ja na twoim miejcu kupiłbym jakiś tani łańcuch i sprawdził napierw czy ci nie przeskakuje na zębatkach. Kaseta i zęby na korbie są w porządku ( zdaniem serwisu ) Moze i kasete też na alivio zmienię, pytanko zasadnicze było czy brać jeden porządny ( jaki ? ) łańcuch czy 3 tańsze na zamianę.
Blue Napisano 29 Września 2009 Napisano 29 Września 2009 Pytasz o porządny łańcuch? Mówię Rohloff tyle że za cene tego łańcucha będziesz miał kasete z 3ma tanimi łańcuchami.
heniekkrol Napisano 29 Września 2009 Autor Napisano 29 Września 2009 Pytasz o porządny łańcuch? Mówię Rohloff tyle że za cene tego łańcucha będziesz miał kasete z 3ma tanimi łańcuchami. Powiedzmy trochę mniej $porzadny niż ten rohloff
nota Napisano 6 Października 2009 Napisano 6 Października 2009 Rohloff jest najlepszy. Po nim jest Wippermann.
bikersik1 Napisano 8 Października 2009 Napisano 8 Października 2009 A ja bym wybrał jeden z łańcuchów Taya. Model TB-600 albo srebrny PRO Velocity z hartowanymi pinami pochodzą na Twoim napędzie na pewno duuużo dłużej niż stosunkowo miękki HG.., a przy tym nie przepłacisz za nazwę, bo nie są one na naszym rynku jeszcze tak rozpowszechnione
speq Napisano 8 Października 2009 Napisano 8 Października 2009 Wg serwisu zęby mogą być ok, ale dla łańcucha mogą okazać się nie do strawienia i będzie przeskakiwał. Ja bym kupił coś w rodzaju PC-48 - sam zrobiłem na tym łańcuchu ok 8kkm zanim zjadło mi kompletnie korbe (akurat stare alivio miało wszystkie tarcze z alu i zniknęły szybciej jak kaseta )
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.