BandiT Napisano 18 Września 2009 Napisano 18 Września 2009 powitać wszystkich! mam problem - do seryjnych v-ek w moim Kellysie Magic'u z 2009 (jakieś zwykłe Tektro) postanowiłem założyć boostery. Przed założeniem hamulce nie miały żadnych luzów, natomiast po założeniu boosterów pojawił się delikatny luz w płaszczyźnie równoległej do kół (wychylenie sięga 1mm w każdą stronę).. Tu pojawiają się moje pytania: - czy ten luz można jakoś zlikwidować ? (boostery są założone dobrze i dokręcone na maxa) - czy ten luz może jakoś źle wpłynąć na piwoty, na hamulce, na klocki ? Będę wdzięczny za każdą pomoc !
BandiT Napisano 19 Września 2009 Autor Napisano 19 Września 2009 nikt nie ma pomysłu co z tym można zrobić?
psp360 Napisano 20 Września 2009 Napisano 20 Września 2009 A ja mógłbym się spytac co daje taki booster ? zapobiega luzom na czymś czy jak ? ;D
iras76 Napisano 20 Września 2009 Napisano 20 Września 2009 sprawdź kołnierz tulei dystansowej boostera i porównaj go ze śrubą którą skręcałeś same hamulce, może gdzieś tam brakuje frezu
Mephistofeles Napisano 24 Września 2009 Napisano 24 Września 2009 Booster zwiększa sztywność ramy, przez co hamulce mają większą siłę, bo nie traci się jej na rozpychanie widełek .
BandiT Napisano 25 Września 2009 Autor Napisano 25 Września 2009 sprawdź kołnierz tulei dystansowej boostera i porównaj go ze śrubą którą skręcałeś same hamulce, może gdzieś tam brakuje frezu wyglądają tak samo, ale mimo tego są wcześniej opisane przeze mnie loozy...;/ ma ktoś jeszcze jakiś pomysł co z tym zrobić ??
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.