Skocz do zawartości

[opona] continetal speedking 2.1

bloom

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

posiadam w swoim rowerze oponę continetal speedking 2.1.

Wg producenta opona z tyłu powinna byc odwrotnie założona do opony przedniej, co wykonałem zgodnie z instrukcja.

Moje pytanie brzmi czy powinienem odwrócic bierznik ponieważ zauważyłem jego nadmierne zużycie.

Jeżdżę ok 20-30 km dziennie od ok 7 dni i szczerzę mówiac wzorek powinien byc prawie nietknięty gdyż nie hamuję z premedytacja.

Co wy na to.

Pozdrawiam

Napisano

Jeżeli założysz ją tak jak przód jeszcze szybciej będzie się zużywać, bowiem klocki będą jechały "pod prąd". Z resztą Speed King znany jest z nietrwałości i znam osoby, które potrafiły zajechać je w miesiąc.

Napisano

Jeżeli założysz ją tak jak przód jeszcze szybciej będzie się zużywać, bowiem klocki będą jechały "pod prąd". Z resztą Speed King znany jest z nietrwałości i znam osoby, które potrafiły zajechać je w miesiąc.

w tej chwili bierznik mam założony tak jak było napisane na oponie

tył<<<<<<< przód >>>>>>>

a zastanawiam sie nad

tył>>>>> przód >>>>>>>

Szczerzę mówiąc to jestem trochę skołowany ;p

Napisano

To wiele nie zmieni, jeśli opona ma słabą żywotność a tak bywa z różnymi modelami (taki ich urok, mieszanka) to będzie się ścierać jakbyś klocków nie ustawił. Lepiej zastosuj się do zaleceń producenta, ma to poprawić trakcję tylnego koła, pojeździsz i wymienisz na coś trwalszego.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...