Skocz do zawartości

[internet] Problem z wczytywaniem stron

Ecia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Piszę na prośbę Lookasa, który ma problem opisany poniżej:

"Problem wygląda tak:

Mam połaczenie z internetem ( na tlenie/gadu mogę normalnie rozmawiać, a outlook sprawdza poczte ),

jednak żadna przeglądarka nie wyszukuje/nie otwiera stron www Ani FF ani IE stało się tak po aktualizacji FF z 3.5.2. do 3.5.3.

- Nie jest to problem zapory

- resetowałem router

- dałem "napraw" w opcji połączeń

- resetowałem kompa

- przeinstalowałem FF różne wersje z 2.0 włącznie

nic nie pomaga i brak mi już pomysłów, jeśli ktoś ma wizję rozwiązania tego problemu będę bardzo :blink:"

Dodam, że Lookas wolałby uniknąć konieczności przeinstalowywania Windowsa - jeśli da się to załatwić inaczej, byłoby fajnie. Nie mamy już jednak pomysłów, o co może chodzić. Jego komp jest podłączony do routera, dostawca netu to Aster.

Napisano

Przede wszystkim skontaktuj się z dostawcą czy spowolnienie nie jest z jego strony - raz formatowałem dysk z powodu jak się poźniej okazało remontu sieci :blink:.

Jeśli to nie to sprawdź komputer antywirusem i programem anty spyware (np darmowym programem anti ad aware)

PS. Moja przeglądarka to właśnie FF 3.5.3. (działa)

Napisano

Można też sprawdzić, czy problem występuje przy użyciu innego systemu operacyjnego. Aby uniknąć reinstalacji systemu, można się posłużyć dystrybucją linuxa live cd. Np. tą, bardzo małą: http://featherlinux.berlios.de/ Przy niedziałających stronach może być problem, ale przy pomocy przyjaciela z komputerem da się to obejść ;-)

Napisano

Ja przez kilka ostatnich dni miałem podobny problem. FF i IE wczytywały strony dopiero po wielu odświeżaniach (5...10...) myślałem, że szlak mnie zastrzeli. Dzisiaj jednak problem zniknął (odpukać w niemalowane - puk puk :blink: ) po zainstalowaniu kilku ważnych aktualizacji visty.

Napisano

1. Dużo takich sytuacji powstaje w wyniku wirusow ktore blokują upload[wysyłanie do sieci], niech sprawdzi czy dane mu sie nie wysyłają/nie sciagaja w zastraszajacej ilosci jak nic nie robi.

• Mod Team
Napisano

Pojawił się brat z laptopem....

Na jego komputerze stronki śmigają, z netem jest wsio ok tylko coś się zwaliło na moim kompie :/

Spy,antywirusy, cleanery etc nic nie dały

Napisano

Próbowałeś na sztywno adresy serwerów DNS ustawić (212.76.32.1, 212.76.33.1, 212.76.33.17 te sa Aster)?

Najlepiej je w router wpisać.

Napisano

Ja tak miałem , też Aster.

Na laptopie był, na kompiejuż nie, i tak kilka razy sie działo.

Z tego co pamiętam to wystarczyło router wyłaczyć na ponad 2 min z prądu i potem wracało do normy.

Też gg chodziło, tylko przeglądarka żadna nie chciała wejść.

Choć jak sobie przypomnę to nie było takie łątwe, ale udało się naprawić, jak sobie przypomnę co to zrobiłem to napisze jakby się komuś przydało kiedyś

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...