Skocz do zawartości

[Opony] szosowa opona 28” na obręcz JALCO ATB 220

nivellen80

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich, potrzebuje pomocy przy wyborze opony.

Na tą chwile mam założone „pierwotne” oponki AUTHOR PANARACER Silk Road Cross 700C x 35 na obręczach JALCO ATB 220 dwuścienne 32 otwory. Chciałbym zmienić je na coś maksymalnie szosowego co by nie kolidowało z moimi obręczami. Fajnie gdyby opony nie zdzierały się jak marchew na tarce i miały „przystępną” cenę.

Jeżeli jesteście zorientowani to mam pytanie bonus :) Jak wąską oponę mogę założyć do tych obręczy?

Ktoś na forum polecał IRC METRO 1.0 jednak zastanawia mnie czy są dostępne na 28” – nie wiem czy nie plotę głupot :thumbsup: allegro wyświetla tylko 26”

pozdrawiam

Napisano

Witam wszystkich, potrzebuje pomocy przy wyborze opony.

Na tą chwile mam założone „pierwotne” oponki AUTHOR PANARACER Silk Road Cross 700C x 35 na obręczach JALCO ATB 220 dwuścienne 32 otwory. Chciałbym zmienić je na coś maksymalnie szosowego co by nie kolidowało z moimi obręczami. Fajnie gdyby opony nie zdzierały się jak marchew na tarce i miały „przystępną” cenę.

Jeżeli jesteście zorientowani to mam pytanie bonus :) Jak wąską oponę mogę założyć do tych obręczy?

Ktoś na forum polecał IRC METRO 1.0 jednak zastanawia mnie czy są dostępne na 28” – nie wiem czy nie plotę głupot :) allegro wyświetla tylko 26”

pozdrawiam

...No to jak? nawet nikt nie pokusi sie, aby odpowiedziec? pomoc koledze? :)

Napisano

Używałem przez jakiś czas w obręczach Alexrims ACE18 Maxxisy Detonatory 700x25 i mogę Ci je polecić. Teraz sobie jeżdżą sobie w ostrym. Za ok. 30zł za sztukę zwijaną kupiłem 1,5 roku temu. Przejechały ponad 3k km dużo po krawężnikach po mieście, a nawet trochę w lekkim terenie i kapcia nie złapałem. Od tego mają lekkie nacięcia, ale w niczym to nie przeszkadza, a bieżnika prawie nie ubyło.

Napisano

dzieki wielki, jestes pierwszym ktory zechcial zabrac glos ;) dopytalem sie "mojego serwisanta-sprzedawcy" minimalny wymiar jaki on poleca to 28mm. Zapytalem sie jaką zmianę by zaproponował, aby ROZSĄDNIE i bez ekstremalnych przegięć zrobić rowerek bardziej pod szosę. Przy oponie 28 moge zostac z ta sama obrecza i dętka, a zmiana - polepszenie dynamiki, predkosci nie bedzie w istotny sposob wplywala na zywotnosc-awaryjnosc kolek.

Szalony jeszcze raz dzieki za probe pomocy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...