wolo82 Napisano 22 Sierpnia 2009 Napisano 22 Sierpnia 2009 Witam Nabylem taki amorek Niestety pojawil sie problem z regulacją tłumienia.. Poczatkowo myslalem ze moze jest malo powietrza. Rozebralem lewa golen , wszystko wyczyscilem. Poskladalem i czekam na pompke ma byc lada chwila. Jednak problem nie lezy po stronie "powietrza" po wyciagnieciu z lewej lagi wszyskich bebechow amor nie opadl calkowicie tak jak na filmie. Czyli bez powietrza jest podniesiony okolo 6 cm nie mam szans zebym go docisnal poprostu stoi na 6cm przez to wlasnie skok mi sie obnizyl. Moze mial ktos taki podobny problem?? Zaczalem wiec kombinowac jak rozkrecic prawa golen. Sciagnelem blokade, odrecilem nakretke z gory, z dolu sciagnelem regulacje tlumienia i jest w dolnej goleni jeszcze jedna nakretka zaczelem nia krecic albo sie wkreca albo wykreca jak zaczelem wykrecac uslyszalem "syk" i troszke oleju wykapalo. golenie spadly o 2 cm. nie mam jednak takie oleju zeby zalac z powrotem tak wiec nie ruszam wiecej bo wyglada na to ze chyba trzeba ja odkrecic i zlac olej?? calego tlumika nie da sie wyciagnac bo jednak cos go jeszcze trzyma zapewne ta nakretka widac wyraznie ze tlumik trzyma golenie i nie pozwala im opasc, jak wsiade na rower lewa komora(pusta) golenie sie uginaja jeszcze z 1,5- 2 cm teraz lekko tak wiec zostaje okolo 3- 3,5cm goleni jeszcze moze to tak ma byc i tylko olej sie spienil i zrobil jakies podcisnienie w tlumiku??? bo stalo sie to przy dosc ostrej jezdzie. Nie zauwazylem tego odrazu tylko na nastepny dzien podczas nastepnego wypadu ze amor cos nie pracuje tak jak powinien (za maly zakres skoku) w Tym amorze prawa golen jest smarowana otwarta kapiela olejowa + tlumik? Olej moim zdaniem z kardridza nie powininen sie wydostowac dolem przez wykrecenie sruby tylko powinno sie scignac "czop" z kardridza? Przy tym amorze bylo majstorwane chyba, bo wedlug schematu w lewej komorze jest tylko jedna podkladka czyli 120mm a kupowalem amor jako 100mm i byly delikatne skazy na nakretkach czyli ktos juz odkrecal. Moge ustawic skok na 140mm czyli fizycznie bede miec okolo 110mm skoku ale nie a tym rzecz polega bo rower bedzie mocno podniesiony. Prosze o jakies sugestie.. Pozdrawiam wolo82
Mod Team durnykot Napisano 22 Sierpnia 2009 Mod Team Napisano 22 Sierpnia 2009 Jedna podkładka oznacza ustawienie amorka na 100 mm. Epicon działający prawidłowo po spuszczeniu powietrza powinien opaść tak, aby golenie wystawały ponad uszczelki na jakiś 1 cm. Epicon am tłumienie w zamkniętym, nierozbieralnym kartridżu olejowym- podkreślam- nierozbieralnym. Tłumik możesz bez większych problemów wyjąć z prawej lagi ( film na stronie suntoura). Zobacz co się dzieje po wyjęciu tłumika.
wolo82 Napisano 22 Sierpnia 2009 Autor Napisano 22 Sierpnia 2009 Kolego wprowadzasz mnie w blad, 1 podkladka oznacza skok 120mm, bez podkladek 140, 2 podkladki 100mm, 3 podkladki 80mm. Obejzalem wszystkie filmy na stronie suntora. Nie ma filmu na ktorym pokazane jest kompletne rozebranie epicona LOD z roku 2008. pozdrawiam wolo82
Mod Team durnykot Napisano 23 Sierpnia 2009 Mod Team Napisano 23 Sierpnia 2009 Kolego wprowadzasz mnie w blad, 1 podkladka oznacza skok 120mm, bez podkladek 140, 2 podkladki 100mm, 3 podkladki 80mm. Obejzalem wszystkie filmy na stronie suntora. Nie ma filmu na ktorym pokazane jest kompletne rozebranie epicona LOD z roku 2008. pozdrawiam wolo82 Kolego- mój błąd- przepraszam. Na stronie Suntoura jest film pokazujący krok po kroku wymianę tłumika w modelach Axon i Epicon RLD. W tym wypadku różnica jest tylko w sterowaniu blokadą. Reszta operacji jest taka sama. Gdzie więc tkwi problem?
paweu Napisano 23 Sierpnia 2009 Napisano 23 Sierpnia 2009 Podłączając się pod temat zapytam tych co widzieli epicona od środka czy każdy model tego amortyzatora (2008) można ustawić na 140mm skoku? Wg strony suntoura tylko model xc, jednak nie jestem tego pewien po przejrzeniu niektórych innych www.
wolo82 Napisano 23 Sierpnia 2009 Autor Napisano 23 Sierpnia 2009 Kolego- mój błąd- przepraszam. Na stronie Suntoura jest film pokazujący krok po kroku wymianę tłumika w modelach Axon i Epicon RLD. W tym wypadku różnica jest tylko w sterowaniu blokadą. Reszta operacji jest taka sama. Gdzie więc tkwi problem? mam wszystkie filmy na dysku przegladnelem jeszcze raz ten z Axonem i Epiconem jest pokazane jak go rozebrac moj blad:) nie zauwazylem jak go rozbierali....
Discover Napisano 23 Sierpnia 2009 Napisano 23 Sierpnia 2009 BTW: Czy modele 2009 też mają możliwość zejścia na 80 mm ? I czy te filmy odnoszą też sie do tych nowych modeli ? Bo z tego co wiem to poza uszczelką od kurzy i anodą złotą to sie chyba nic w środku nie zmieniło ?
Mod Team durnykot Napisano 23 Sierpnia 2009 Mod Team Napisano 23 Sierpnia 2009 BTW: Czy modele 2009 też mają możliwość zejścia na 80 mm ? I czy te filmy odnoszą też sie do tych nowych modeli ? Bo z tego co wiem to poza uszczelką od kurzy i anodą złotą to sie chyba nic w środku nie zmieniło ? Wszystko się zmieniło- inna komora powietrzna, inny system sprężyn, inny sposób ustawiania skoku, inny tłumik. Na stronie Suntoura jest film, jak ustawiać skok- model 2009 ma oznaczenie SF9. Zmiana skoku odbywa sie przez przesunięcie pina ograniczającego skok sprężyny. Paweu- modele XC TAD mają opcje zdalnej zmiany skoku- pozostałe należy rozebrać.
paweu Napisano 23 Sierpnia 2009 Napisano 23 Sierpnia 2009 durnykot: OK, ale czy każdy inny model nawet po rozebraniu można ustawić na 140mm?
wolo82 Napisano 23 Sierpnia 2009 Autor Napisano 23 Sierpnia 2009 durnykot: OK, ale czy każdy inny model nawet po rozebraniu można ustawić na 140mm? model z roku 2007/2008 na pewno, model 2009 chyba tez tzn 100, 120, 140
Mod Team durnykot Napisano 23 Sierpnia 2009 Mod Team Napisano 23 Sierpnia 2009 durnykot: OK, ale czy każdy inny model nawet po rozebraniu można ustawić na 140mm? O ile w przypadku modelu 2008 na pewno tak, o tyle w przypadku 2009 nie jestem pewien. Oglądając film na stronie Suntoura o zmianie skoku widać cztery miejsca na pin ( czyli teoretycznie 80, 100,120 i 140) .natomiast nigdzie nie znalazłem informacji o takiej możliwości ( jest 80,100 i 120). Może napisz do Suntoura bezpośrednio ( nie do Eurobike ).
wolo82 Napisano 23 Sierpnia 2009 Autor Napisano 23 Sierpnia 2009 witam tu jest link do dokumentacji technicznej epicon z roku 2009 http://srsuntour-files.dbap.de/_public/tuningbase/downloadarea/explosions/SF9-EPICON-LOD.pdf opcja zmiany skoku 80, 100, 120 Pozdrawiam
Discover Napisano 23 Sierpnia 2009 Napisano 23 Sierpnia 2009 To dlaczego nie piszą tego tu http://www.srsuntour-cycling.com/SID=sia716945ace0dd53e66404c0684f99f/index.php?screen=sh.product_series&tnid=2145, ale skoro na filmie jest no to ... czas czekac aż wyjdzie nowy iszukać promocji
wolo82 Napisano 24 Sierpnia 2009 Autor Napisano 24 Sierpnia 2009 To dlaczego nie piszą tego tu http://www.srsuntour-cycling.com/SID=sia716945ace0dd53e66404c0684f99f/index.php?screen=sh.product_series&tnid=2145, ale skoro na filmie jest no to ... czas czekac aż wyjdzie nowy iszukać promocji sprawdz sobie oferte archiwalna na rok 2008 tez napisali ######y o epiconie 2008
Mod Team durnykot Napisano 24 Sierpnia 2009 Mod Team Napisano 24 Sierpnia 2009 Coś mi się wydaje,że info na stronie Suntoura określa , z jakim skokiem amorek może być sprzedany ,jako nowy. Czyli możemy kupić Epicona ze skokiem 100 lub 120 ustawionym fabrycznie. Możliwośc samodzielnego ustawienia skoku to inna sprawa. W przypadku Epicona 2008 jest info o skoku 100 lub 120- a ,jak wiemy, skok mozna ustawiać od 80 do 140.
wolo82 Napisano 24 Sierpnia 2009 Autor Napisano 24 Sierpnia 2009 Coś mi się wydaje,że info na stronie Suntoura określa , z jakim skokiem amorek może być sprzedany ,jako nowy. Czyli możemy kupić Epicona ze skokiem 100 lub 120 ustawionym fabrycznie. Możliwośc samodzielnego ustawienia skoku to inna sprawa. W przypadku Epicona 2008 jest info o skoku 100 lub 120- a ,jak wiemy, skok mozna ustawiać od 80 do 140. no niby masz racje, ale kupujac epicona ze skokiem 120mm jest tylko jedna podkladka zamontowana oryginalnie wiec czeka nas kombinacja i dorabianie podkladek.. Panowie Dzieki profesjonalnej pomocy Pana Andrew, problem z epiconem zostal rozwiazany... mam nadzieje ze na dlugo..
Mod Team durnykot Napisano 24 Sierpnia 2009 Mod Team Napisano 24 Sierpnia 2009 Możesz zdradzic tajemnicę, co się działo? Przyczyna, powód, rozwiązanie? Z czystej ciekawości pytam.
wolo82 Napisano 24 Sierpnia 2009 Autor Napisano 24 Sierpnia 2009 Możesz zdradzic tajemnicę, co się działo? Przyczyna, powód, rozwiązanie? Z czystej ciekawości pytam. Czy to byla przyczyna i powod okaze sie w praktyce podczas uzytkowania. faktem jest jednak to ze teraz dziala prawidlowo. Amorka nie mam od nowosci ale tak jak pisalem bylo cos "grzebane" przy nim. Upuszczenie okolo 2ml oleju z kardridza spowodowalo ze trzpien chowa sie caly w kardridzu i zalozny nie stawia oporu goleniom przez co opadaja do "zera" czyli do tych okolo 1,5cm... czy bylo za duzo oleju fabrycznie?- nie wiem, mozliwe czy ktos co kombinowal tez nie wiem ale kardridz raczej nie byl rozkrecany. nie ma zadnych sladow.. czy problem sie powtorzy? - tez nie wiem czas pokaze. Mam nadzieje jednak ze wszystko bedzie juz w porzadku.. teraz pozostaje tylko testowac i cieszyc sie pelnum skokiem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.