Mathie Napisano 28 Lipca 2009 Napisano 28 Lipca 2009 Hej, zauważyłem że z tylną piastą dzieją się nie pokojące rzeczy, a więc łapiąc koła mogę bez problemu trząść kołem z prawej na lewą. Koło jest mocno przykręcone zresztą widać ewidentnie że wszystko odbywa się w środku piasty. Dodam jeszcze że piasta to Shimano SLX kupowana w tym roku, a jej przebieg wynosi 1200km. Czy to normalne? Czy da się to naprawić? Czy piasta do wymiany?
kezcuzj Napisano 28 Lipca 2009 Napisano 28 Lipca 2009 Najwidoczniej odkręciła ci się kontra. Powinieneś to jak najszybciej naprawić, bo możesz zniszczyć całe bieżnie w piaście, a to wiąże się z jej wymianą.
DominikM Napisano 28 Lipca 2009 Napisano 28 Lipca 2009 Od razu warto sprawdzić stan konusów - jak trochę pojeździłeś na rozkręconej piaście może się przydać ich wymiana. Idź do jakiegoś dobrego serwisu - mają rozkręcić, wyczyścić, sprawdzić, przesmarować, skręcić i zakontrować
kezcuzj Napisano 28 Lipca 2009 Napisano 28 Lipca 2009 Jak się nie ma dwóch lewych rąk i trochę zapału to można to zrobić samemu. W takim wypadku potrzebny będzie odpowiedni smar i klucze - ja na swoich starych kontrach rozwaliłem 2 klucze a nakrętka ani drgnęła Jeżeli coś w środku mówi ci, żeby się samemu za to n ie zabierać to lepiej oddaj do serwisu!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.