Piotrek Płatek Napisano 17 Lipca 2009 Napisano 17 Lipca 2009 witam, mam rower merida 530, potrzebuje w nim wymienic suport, bo ma wielkie luzy i wyrobione zębatki. jako ze nie jestem zbytnio w temacie mtb mam pewne watpliwosci co do decyzji zakupu czesci, bo nie wiem zbytnio jaki to rodzaj itp. mufa ma szerokosc okolo 6,5cm i tyle moge stwierdzic. czy oprócz ściągacza i tego okrągłego klucza z wypustkami na zewnątrz (wiecie ocb ) bede cos jeszcze potrzerbował ? prosze też o rade co do wyboru jakiegos low-endowego sprzetu. dzieki, pzodrawiam
TocaS Napisano 17 Lipca 2009 Napisano 17 Lipca 2009 Ściągacz do korby i klucz wielowypustowy do osi suportu. Ile chcesz wydać na korbę z suportem ?? Jeśli masz zużyte zęby na korbie to jak wyglądają zęby na kasecie ?? Jedno zużywa drugie. Jak masz zużytą mocno kasetę i wyciągnięty łańcuch to nowa korba będzie miała problemy z prawidłową pracą.
Piotrek Płatek Napisano 18 Lipca 2009 Autor Napisano 18 Lipca 2009 wolnobieg i łańcuch już nabyłem, zawiesiłem się właśnie na suporcie, bo korby to jak korby.
TocaS Napisano 18 Lipca 2009 Napisano 18 Lipca 2009 WKŁAD SUPORTU BB-ES25 , mufa 68 mm / oś 113 mm /gwint angielski BSA / wielowypust Octalink 38,00 zł MECHANIZM KORBOWY FC-M442 , korby 170mm / tarcze 44x32x22 / Octalink, czarny 109,00 zł Może być ? Czy za drogo ?
Piotrek Płatek Napisano 18 Lipca 2009 Autor Napisano 18 Lipca 2009 dziękuje, że przede wszystkim doradziłeś mi z suportem ! zamawiam za niedługo części i znów będę się cieszył rowerkiem
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.