pawlo6 Napisano 13 Lipca 2009 Napisano 13 Lipca 2009 czesc, w mej glowie pojawila sie mysl mianowicie, chcialbym zeby sprawic mojej dziewczynie pedaly zatrzaskowe Osoba jezdzi na rowerze crossowym marki GT rower jest uzywany do codziennej jazdy po bulki i do pracy jak i na wycieczki rowerowe w 90% po szosie ale takze zapuszczamy sie w lzejszy teren, taki przez ktory mozna przejechac na 28 calowych kolkach z waskimi oponkami. Czy pedaly na szose beda rownie praktyczne jak ten MTB, czy beda nadawaly sie do jazdy na codzien, czy sa latwe w wypinaniu? wydaje mi sie ze plusem takiego rozwiazania jest cena butow- W Bikershopie w krk mozna kupic juz za ok 140 Northwave pozdrawiam p.
Quoludek Napisano 13 Lipca 2009 Napisano 13 Lipca 2009 Hmm... Powiem Ci, zainwestuj w znana firme buta. Shimano, SIDI. Nie wiadomo jak bedzie noga czula sie w tym bucie Nor~. Przejscie po sklepie nic Ci nie da. Trzeba na takim bucie pojezdzic, pochodzic w terenie. Pedaly na szose i uzytkowanie MTB? Dziwna sprawa. Kup odrazu buta pod MTB wraz z pedalmi np. M505. Na poczatku bedzie trudno z wpinaniem i wypinaniem. Ale jazda w butach SPD to inna bajka. Moze zainwestuj w noski? LAtwiej bedzie, mniej kasy...
czarnaMAMBA Napisano 13 Lipca 2009 Napisano 13 Lipca 2009 Hmm... Powiem Ci, zainwestuj w znana firme buta. Shimano, SIDI. Nie wiadomo jak bedzie noga czula sie w tym bucie Nor~. Przejscie po sklepie nic Ci nie da. Trzeba na takim bucie pojezdzic, pochodzic w terenie. Pedaly na szose i uzytkowanie MTB? Dziwna sprawa. Kup odrazu buta pod MTB wraz z pedalmi np. M505. Na poczatku bedzie trudno z wpinaniem i wypinaniem. Ale jazda w butach SPD to inna bajka. Moze zainwestuj w noski? LAtwiej bedzie, mniej kasy... To że ty nie znasz firmy Northwave to nie znaczy że to zła firma. To jedna z lepszych firm robiących buty i ciuchy rowerowe Pawlo. Ja smigam na northwaveach od 2 miesięcy i nie narzekam. Na twoim miejscu kupiłabym raczej buty do MTB a nie na szose.
DominikM Napisano 13 Lipca 2009 Napisano 13 Lipca 2009 Quoludek, Northwave produkuje znacznie lepsze buty i odzież od sh*tmano Doradzanie komuś zakupu starych 505 także nie jest najlepszym pomysłem - gorsze możliwości ustawienia i wpinanie/wypinanie, od np. 520. Do 300 plnShimano SPD-M520 - 89 pln Buty rekreacyjne do około 200 pln : Accent Rush / Terrano / Tracker / Trafic Shimano SH-MT31, SH-MT32, SH-MT50 Adidas Minrett, El Moro Czasami na allegro można trafić na stare modele sportowych butów SIDI w tych cenach ale nie jest to reguła. Rekreacyjne Northwave'y zwykle kosztują po 250 wiec nawet ich tu nie wypisywałem...
pawlo6 Napisano 13 Lipca 2009 Autor Napisano 13 Lipca 2009 TO NIE SA BUTY DLA MNIE ja jezdze w SIDI ______ tylko dla dziewczyny, buty mtb to wydatek ok 200 < natomiast na szose mozna miec juz za ok 140 nowe northwave w Bikershopie w krk na promocji wiec sie zastanawiam ( poniwaz nigdy nie jezdzilem na szosowym sprzecie) czy szosowe buty i pedaly sprawdza sie w uzytkowaniu na codzien, i na wycieczkach rowerowych.. _________ drugie pytanie.. czy da sie polaczyc pedaly mtb z butami szosa? (chyba nie bardzo- ale moze jestem w bledzie ? )
DominikM Napisano 13 Lipca 2009 Napisano 13 Lipca 2009 Szosowe buty słabo sprawdzają się na wycieczkach - żona znajomego miała buty szosowe + spd i nam mało nie wywinęła orła pod sklepem, jak w 2 miejscach trzeba było podejść także jej nie było lekko.
pawlo6 Napisano 13 Lipca 2009 Autor Napisano 13 Lipca 2009 moja i bez szosowek wywija orla ) no coz czyli lepiej kupic Mtb i juz, chociaz ona 90% kilometrow robi po asfalcie
bppunkt Napisano 27 Lipca 2009 Napisano 27 Lipca 2009 Kup lepiej MTB, są bardziej uniwersalne niż szosowe, nadadzą się w teren i na asfalt a szosowe już raczej nie. A jeśli w czasach kryzysu chcesz przyoszczędzić to polecam zwykłe noski za 4 zł na allegro i po sprawie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.