Waski78 Napisano 8 Lipca 2009 Napisano 8 Lipca 2009 Witam Kiedyś dawno (10-15 lat) jezdziłem sobie na szosie bardzo amatorsko robiąc na wątpliwej jakości rowerach okolo 5-10 tys rocznie Pozniej wiadomo praca i takie tam, człowiek wypadł z obiegu roztył się i zapomniał o rowerze Teraz jednak gdy 3 z przodu czas na powrót na rower z dwóch powodów - jeden to kondycja, drugi to chec zmiany sposobu zycia i spedzania wolnego czasu Jako ze zawsze lubiłem pomykac po szosie wiec i na szosę chcę wrócic - oczywiscie bardzo amatorsko - i mam problem z rowerem w 2003 roku chyba, zakupilem rame Accenta r001 i do dzis lezy sobie w piwnicy i w związku z tym zastanawiam się czy coś budowac na tej ramie czy olac system i kupić inną ramę ewentualnie rower mam tez swój stary rower (rama duzo za duza) na 105 z którego póki co mogłbym czesc gratów przelozyc i wymieniac w miarę wolnych srodków Co radzicie w takim przypadku? Wart ten accent zachodu ? Co proponujecie zebym za duzo kasy nie wtopił a efekt będzie mizerny Jestem z Lubina - znacie w mojej wsi kogoś rozsądnego (cena, jakość) kto mógłby to ewentualnie zrobic ? Pozdrawiam Waski
Mod Team Lookas 46 Napisano 10 Lipca 2009 Mod Team Napisano 10 Lipca 2009 Nie widzę przeciwwskazań aby na niej właśnie poskładać taki rowerek może nie jest najlżejsza (na oko 1800g) ale ... już ją masz. Dobierz do niej osprzęt i gotowe Oczywiście najwygodniej i najszybciej wyjdzie kupno całego roweru ma to wiele zalet dla osoby która nie chce co chwila się bawić w ogólnie pojęte "dłubanie" dostajesz gwarancje,serwis ( o ile kupisz w normalnym sklepie) - możesz przed zakupem przejechać się rowerem i się przymierzyć czego nie zrobisz składając rower samemu... Ale dla jednego lepsze rybki dla innego akwarium dlatego to już musisz sam zdecydować co lepsze dla ciebie
DominikM Napisano 10 Lipca 2009 Napisano 10 Lipca 2009 Waski78, Lubin to takie miejsce gdzie można kupić dużo jeszcze cieplutkich rowerów na super osprzęcie w stosunku do ceny . Proponuje ruszyć sie na giełdę w sobotę około godziny 6 - na pewno znajdziesz coś dla siebie. Jedyne na co uważaj to ramy karbonowe wyglądające jak nówki ale ze zużytym napędem - dziady je kleją/ szpachlują i sprzedają bardziej napalonym klientom
Waski78 Napisano 13 Lipca 2009 Autor Napisano 13 Lipca 2009 DominikM, mam nadzieje ze pod pojeciem "cieplutkich" masz na mysli kradzionych a swoja drogą to jestem na tej gieldzie co sobota więc zwroce uwage jak mówisz na rowery wiec pozyjemy zobaczymy moze sie cos fajnego znajdzie dzieki za odpowiedzi - co do dłubania to pojecie mam - wiedzy juz mniej ale to do doczytania pewnie - gorzej z czasem na to dłubanie - lipiec mamy wiec mało jakby Pozdrawiam Wąski
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.