arturskuter Napisano 22 Czerwca 2009 Napisano 22 Czerwca 2009 Witam jestem początkujący w dziedzinie rowerów jak i na tym forumszukam roweru za ok 2400zł z tylną amortyzacją, znalazłem model: -Mongoose Otero Elite za 2600zł w promocji, co sądzicie o tym rowerku, amorach hamulcach itp. Prosiłbym bym takrze posiadacza tegoż rowerku o opinie o nim- plusy i minusy. Pozdrawiam
sivydym Napisano 22 Czerwca 2009 Napisano 22 Czerwca 2009 Tak na wstepie to witam wszystkich. To mój pierwszy post po dłuższej przerwie więc wypada jak najbardziej przywitać się - co też czynie . Co do wyboru roweru. Sam zachorowałem na fulla- ot tak, nigdy na takim rowerze nie jeździłem ale skoro większość fullowców raczej nie wróciłoby do hardtaila to coś w tym musi byc - tak pomyślałem i kupiłem Schwinna Rocketa. Bardzo podobny osprzęt jak w tym Otero 2008 ( róznice kosmetyczne KS-290 zamiast KS-291, XCR zamiast XCM itp ). Złożyłem go, przejechałem się kilka km i cos mi nie pasowało. Na "długi" weekend pewien sklep zrobił promocje -22% i tak za 3,5 tys stałem się włascicielem Canaana Elite na Reconie 351 i Foxie RP2... Róznica nie jest duża, jest ogromna - to przepaść pomiędzy "tanim" fullem a droższym. Każda droga czy ścieżka nagle stała się płaska... Niestety powiedzenie że biednego nie stać na tanie rzeczy w tym wypadku sprawdza się w 100%. Moja rada - dozbieraj troszkę bo wyrzucisz kasę w błoto. Tu ważna jest amortyzacja ( chyba najważniejsza ) a ona kosztuje. Rama i ogólnie waga tez... W sumie to wciąż maja jakieś wyprzedaże a skoro dali raz -22% to moze warto spróbować ponegocjować i wyrwać jakis rabat. Zeby nikt nie posądził o jakąkolwiek reklame nie podaje ani marek ani nazwy samego sklepu ( jak chcesz to pisz na priva ) - chyba że moderator pozwoli. Pozdrawiam PS. podobno ramy Mongoosa pękają
arturskuter Napisano 23 Czerwca 2009 Autor Napisano 23 Czerwca 2009 No niestety dozbierać nie mogę, to jest max. Skakać na tym roweku to nie zamierzam a czy przy jeździe swobodnej lub na jednym kole rama może się złamać chyba nie, po za tym tańszego fula nie znalazłem był jescze youkon fx 3 po przecenie na 2300, chciałem go kupić ale się sprzedał, więc znalazłem tego, jak rama pęknie to kupię nową, i jeszcze w przyszłosći zamierzam wymienić przedni widelec, bo jest podobno bardzo, bardzo słaby. Jedyne czego nie wiem w tym rowerze to jak się spisuje ten tylni amorek, co to w ogóle jest, jaki skok itp. Wiem że jest chyba gorszy od powietrznego lecz jak porównać z youkonem fx3 2008 lub fx2 2009 (to jest to samo, ten sam osprzęt itp) to on ma hamulce hydraulczne a tamten nie więc chyba wychodzi podobnie. Ps. A rowerem który chciałbym mieć jest youkon fx1 2009, jest spoko.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.