Paulex Napisano 10 Czerwca 2009 Napisano 10 Czerwca 2009 Tak Tak Panowie i Panie tłoczek pękł na pół!!!!!!!!. Jak niezmiernie się ciesze ze zauważyłem to podczas składania roweru w garazu. Przyjechałem ze studiów i chciałem sobie wyczyścić klocki, oraz przetrzeć tarczę rozpuszczalnikiem bo słobo hamulec hamował. Miałem dziś wieczorkiem sie gdzieś przejechac na szlak zeby rozgrzać hamulce bo tak po asfalcie z mieszkania na uczelnie po prstym to nie bardzo się da. I bardzo dobrze, że popatrzyłem co nie tak. Po wyciągnięciu klocków po raz pierwszy zrobiłem karpia .Patrze, a lewy klocek na z tyłu mokry. Patrzę dalej wszystko za klockiem mokre. Sciskam klamkę i chodzi tylko prawy tłoczek, a koło lewego wypływa płyn. Wtedy zrobiłem 2 karpia . Pospiesznie odkręciłem przewód, rozebrałem zacisk i z wielkimi trudnościami wyciągnełem tłoczek. Jak już do tego doszło to zrobiłem 3 karpia i to takiego bardzo dużego :o :o . Już nawet nie chce myśleć co by było gdybym jechał przez las z góry i nagle zonk brak hebla :o :o :o . Wszystie uszczelki całe. A tutaj macie kilka zdjęć: Macie jakieś pomysły co mogło to spowodować?? Zaciskiem nigdzie nie uderzyłem. Wada fabryczna??. Aha i radzę sprawdzić wszyskim którzy mają J3 czy chodzą wam 2 tłoczki. Jeżeli jeden chodzi to radzę rozbierać i patrzyć, bo może macie taką sytuację jak ja. Orientuje się ktoś czy można dostać tłoczek do J3?? Jest coś tekiego wogóle w sprzedazy?? Klejenie klejem epoksydowym chyba raczej odpada.
pawel1315 Napisano 10 Czerwca 2009 Napisano 10 Czerwca 2009 To jest na 100% wada fabryczna. Ty nie szukaj tłoczków na własny koszt, tylko na gwarancję z nim (na hamulce są 2 lata, więc powinna być jeszcze ważna). Jeżeli twoja się skończyła, no to niech ktoś kto ma nowy rower na gwarancji z Juicy three zaniesie twój hampel i powie, że to jest jego i zrobią to za darmo (na gwarancję kolegi)
Paulex Napisano 10 Czerwca 2009 Autor Napisano 10 Czerwca 2009 Nie mam takiej możliwości, nie znam nikogo z J3 a co dopiero na gwarancji. Hample kupiłem od kumpla - nowy komplet za 300zł p+t. Z tego co pamietam to były z hurtowni.
pawel1315 Napisano 11 Czerwca 2009 Napisano 11 Czerwca 2009 Ja mam juicy three ale to chyba za daleko na takie przekręty Napisz na forum
Paulex Napisano 11 Czerwca 2009 Autor Napisano 11 Czerwca 2009 na razie czekam na odpowiedź kumpla od którego kupiłem. Patrzyłem na necie i zestaw tłoczków, uszczelek i reszta badziewi kosztuje 21,59£!!!!! Przeliczając z aktualnym kursem GPB 5,24= ok 115zł!! Jak dla mnie to to troche za dużo ze względu ze ostatnio składałem rower i cierpię na brak kasy. A nurtuje mnie jedna recz dlaczego w polsce takich rzeczy nie ma?? :) . Skoro ktoś sprowadza do polski heble to czeu nie sprowadzi części zamiennych?? To tak jakby sprowadzać samochody np. z australii, a gdy sie zepsuje odsyłać je z powrotem na serwis. Nikt z Was nie spotkał się z czymś takim. Widziałem gdzies na polskiej stronie coś takiego, ale nie pamiętam gdzie i to było ok 2 miesiące temu. W Uk jest dostępne od ręki: http://www.wiggle.co.uk/p/cycle/7/Avid_Jui...Kit/5360042913/ Nie ma zdjęcia, ale myśle że to podony zestaw jak tu: http://www.wiggle.co.uk/p/cycle/7/Avid_Jui...Kit/5360042912/ Wiem, że inne modele, ale tłoczki chyba takie same. Jak ktos coś zobaczy gdzieś na necie to proszę o info.
maciejtca Napisano 11 Czerwca 2009 Napisano 11 Czerwca 2009 http://www.harfa-harryson.com.pl/fnc/goodd...=1531&pos=5 80zl
Paulex Napisano 11 Czerwca 2009 Autor Napisano 11 Czerwca 2009 Czyli musiałbym Ci podesłać hampel? Napisałem do ciebie na GG. Andrew.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.