Skocz do zawartości

[Hydraulika] Avid Juicy 3.:)

Paulex

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tak Tak Panowie i Panie tłoczek pękł na pół!!!!!!!!. Jak niezmiernie się ciesze ze zauważyłem to podczas składania roweru w garazu. Przyjechałem ze studiów i chciałem sobie wyczyścić klocki, oraz przetrzeć tarczę rozpuszczalnikiem bo słobo hamulec hamował. Miałem dziś wieczorkiem sie gdzieś przejechac na szlak zeby rozgrzać hamulce bo tak po asfalcie z mieszkania na uczelnie po prstym to nie bardzo się da. I bardzo dobrze, że popatrzyłem co nie tak. Po wyciągnięciu klocków po raz pierwszy zrobiłem karpia :wub: .Patrze, a lewy klocek na z tyłu mokry. Patrzę dalej wszystko za klockiem mokre. Sciskam klamkę i chodzi tylko prawy tłoczek, a koło lewego wypływa płyn. Wtedy zrobiłem 2 karpia :D . Pospiesznie odkręciłem przewód, rozebrałem zacisk i z wielkimi trudnościami wyciągnełem tłoczek. Jak już do tego doszło to zrobiłem 3 karpia i to takiego bardzo dużego :P:o :o :o :o :o . Już nawet nie chce myśleć co by było gdybym jechał przez las z góry i nagle zonk brak hebla :o :o :o :o :o :o . Wszystie uszczelki całe. A tutaj macie kilka zdjęć:

501c6657206bc9bem.jpg

945714295bbfec90m.jpg

7f5517b15ce46428m.jpg

51cf430e7fe705cem.jpg

51cf430e7fe705cem.jpg

Macie jakieś pomysły co mogło to spowodować?? Zaciskiem nigdzie nie uderzyłem. Wada fabryczna??. Aha i radzę sprawdzić wszyskim którzy mają J3 czy chodzą wam 2 tłoczki. Jeżeli jeden chodzi to radzę rozbierać i patrzyć, bo może macie taką sytuację jak ja. Orientuje się ktoś czy można dostać tłoczek do J3?? Jest coś tekiego wogóle w sprzedazy?? Klejenie klejem epoksydowym chyba raczej odpada.

Napisano

To jest na 100% wada fabryczna. Ty nie szukaj tłoczków na własny koszt, tylko na gwarancję z nim (na hamulce są 2 lata, więc powinna być jeszcze ważna). Jeżeli twoja się skończyła, no to niech ktoś kto ma nowy rower na gwarancji z Juicy three zaniesie twój hampel i powie, że to jest jego i zrobią to za darmo (na gwarancję kolegi) :wub:

Napisano

Nie mam takiej możliwości, nie znam nikogo z J3 a co dopiero na gwarancji. Hample kupiłem od kumpla - nowy komplet za 300zł p+t. Z tego co pamietam to były z hurtowni.

Napisano

na razie czekam na odpowiedź kumpla od którego kupiłem. Patrzyłem na necie i zestaw tłoczków, uszczelek i reszta badziewi kosztuje 21,59£!!!!! Przeliczając z aktualnym kursem GPB 5,24= ok 115zł!! Jak dla mnie to to troche za dużo ze względu ze ostatnio składałem rower i cierpię na brak kasy. A nurtuje mnie jedna recz dlaczego w polsce takich rzeczy nie ma?? :):P:) :) . Skoro ktoś sprowadza do polski heble to czeu nie sprowadzi części zamiennych?? To tak jakby sprowadzać samochody np. z australii, a gdy sie zepsuje odsyłać je z powrotem na serwis. Nikt z Was nie spotkał się z czymś takim. Widziałem gdzies na polskiej stronie coś takiego, ale nie pamiętam gdzie i to było ok 2 miesiące temu. W Uk jest dostępne od ręki:

http://www.wiggle.co.uk/p/cycle/7/Avid_Jui...Kit/5360042913/

Nie ma zdjęcia, ale myśle że to podony zestaw jak tu:

http://www.wiggle.co.uk/p/cycle/7/Avid_Jui...Kit/5360042912/

Wiem, że inne modele, ale tłoczki chyba takie same. Jak ktos coś zobaczy gdzieś na necie to proszę o info.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...