Skocz do zawartości

[hamulec tarczowy] w cenie do 250-300zł

Pawlak

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Rozglądam się za hamulcem tylnim, który będzie tak samo lub bardziej wydajny jak jakieś średniej klasy v-brakei. Chcę kupić hamulce trczowe ponieważ często zdarza mi sie rozcentrować tylnie koło, a jak wiadomo wtedy zwykłe v-ki to lipa. Dobrze by było gdyby hamulec miałdobrą modulacje ponieważ lubie sobie pojezdzić na jednym kole.

Myślałem nad hamulcami mechanicznymi i jeżeli są jakeis godne uwagi to kupił bym je na początek.

W gre wchodzą także hydrauliki typu avid juicy 3, które z tego co czytałem są dosyć awaryjne.

Jakie hamulce w tej cenie są warte kupna?

Im taniej tym lepiej ale jeżeli coś jest warte dożucenia troche kasy to nie ma problemu :)

Napisano

Osobiście polecam Ci hamulce shimano m575 hydrauliki. Kosztują na alledrogo 200zł za sztukę bez tarcz. Tarcze mam 2x 160 klocki żywiczne i bez problemu podnosi tył przy mocniejszym hamowaniu na asfalcie i to bez podnoszenia tyłka z siodła. Mam je od 1000km (tyle zrobiłem na razie na KONIE). Nigdy mnie nie zawiodły a siła hamowania jak i modulacja dla mnie na 5 :) Mam tarcze shimano sm rt-51 wiec najtańsze:D kosztują 30zł za sztuke. Pancerne hamulce i jak na razie bezawaryjne <odpukać :P > i do tego śliczne są :) Pozdrawiam

Napisano

Hmm...

DEORE 2009 BR-M575 - 200zł

jakaś tarcza 30-40zł

adapter 20-30zł

razem 270zł

na razie zastanawiam się nad tą opcją lub avidami juicy 3, tylko nei wiem jak just z ich trwałościabo są podzielone opinie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...