haxigi Napisano 16 Maja 2009 Napisano 16 Maja 2009 Witam. Ostatnio rozdupcyła mi się linka od tylniej przerzutki. Postanowiłem ją wymienić. Przy pomocy tego poradnika: http://bicycletutor.com/grip-shift-cable/ wziąłem się do roboty. Zajęło mi to trochę czasu i wymagało nie lada siły, bo u mnie manetka rozkręcała się i otwierała znacznie ciężej niż pokazane na tutorialu. Musiałem użyć młotka żeby oddzielić te 2 części. Gdy to otworzyłem niechcący wypadł mi taki kawałek metalu, jak domyślam się potrzebny to klikania przy zmianie biegów. Potrafiłby ktoś mi wskazać w którym miejscu i jak powinien on być zamontowany, oraz co zrobić by odwrócić system zmiany biegów ? Chodzi o to, że gdy wybieram 1 to zazwyczaj powinien być to najlżejszy bieg, a jest wtedy najcięższy (tak zaobserwowałem w innych rowerach i tak było oryginalnie w moim, ale po naprawie w punkcie napraw jest odwrotnie). Biegi: 8 Manetka: EZ twist M16-8 Sorry za moj niezbyt poprawny technicznie język. Zdjęcia obrazujące stuację: rapidshare.com/files/233577498/przerzutki.rar
JustinBruening Napisano 16 Maja 2009 Napisano 16 Maja 2009 Chyba sobie kolego zepsułeś manetkę. Też kiedyś tak miałem w podobnej manetce .... taka sama budowa. Wypadł mi taki metalik i już po ptokach. Od razu kupiłem nowe manetki: Serdecznie pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.