deyot Napisano 12 Maja 2009 Napisano 12 Maja 2009 Witam. Zakupiłem ostatnio klamkomanetki XTR Dual Control ST-M960. Manetki nie mają wskaźników przełożeń. Dlatego kupiłem wskaźniki w formie koralika w przezroczystej tulejce, montowane na lince. Tyle, że nie bardzo wiem jak to zamontować. Domyślam się, że muszę się dostać do środka i nałożyć koralik na linkę ale nie mogę otworzyć tulejki. Boję się działać z większą siłą, bo to droga pierdółka i szkoda by zepsuć. Proszę w związku z tym o krótki instruktarz montażu.
deyot Napisano 13 Maja 2009 Autor Napisano 13 Maja 2009 Kupiłem w sklepie internetowym. Daj mi znać na priva, to ci podam adres, bo na forum chyba nie wolno. 27 zł za sztukę. Trochę drogo jak na kawałek przezroczystego plastiku z gumowym koralikiem w środku.
premier2 Napisano 13 Maja 2009 Napisano 13 Maja 2009 Możesz podać nazwę sklepu, może komuś innemu się jeszcze przyda
buka Napisano 13 Maja 2009 Napisano 13 Maja 2009 kolego masz przezroczystą tulejkę z koralikiem w środku oraz kawałkiem pancerza z jednej strony, tak? a więc odkręcasz linkę przerzutki i wyciągasz ją całkiem z pancerza na linkę nasuwasz wskażnik (kawałkiem pancerza do przodu żeby oparł się o manetkę) koralik jest już na lince linkę chowasz w oryginalne pancerze (ten który zetknie się ze wskaźnikiem możesz skócić o około 10 cm) linkę dokręcasz do przerzutki, regulujesz, ustawisz itp a koralik we wskaźniku ma tyle miejsca, że sam się ustawi jednym słowem nawlekasz swe cudeńko na linkę i śmigasz do lasu wlepiając oczęta w nowy nabytek
deyot Napisano 14 Maja 2009 Autor Napisano 14 Maja 2009 Wskaźniki kupiłem tutaj. Dzięki za informację o montażu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.