Skocz do zawartości

[Klamkomanetka] Montaż wskaźników do Dual Control

deyot

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Zakupiłem ostatnio klamkomanetki XTR Dual Control ST-M960. Manetki nie mają wskaźników przełożeń. Dlatego kupiłem wskaźniki w formie koralika w przezroczystej tulejce, montowane na lince. Tyle, że nie bardzo wiem jak to zamontować. Domyślam się, że muszę się dostać do środka i nałożyć koralik na linkę ale nie mogę otworzyć tulejki. Boję się działać z większą siłą, bo to droga pierdółka i szkoda by zepsuć.

Proszę w związku z tym o krótki instruktarz montażu.

Napisano

Kupiłem w sklepie internetowym. Daj mi znać na priva, to ci podam adres, bo na forum chyba nie wolno. 27 zł za sztukę. Trochę drogo jak na kawałek przezroczystego plastiku z gumowym koralikiem w środku.

Napisano

kolego

masz przezroczystą tulejkę z koralikiem w środku oraz kawałkiem pancerza z jednej strony, tak?

a więc odkręcasz linkę przerzutki i wyciągasz ją całkiem z pancerza

na linkę nasuwasz wskażnik (kawałkiem pancerza do przodu żeby oparł się o manetkę)

koralik jest już na lince

linkę chowasz w oryginalne pancerze (ten który zetknie się ze wskaźnikiem możesz skócić o około 10 cm)

linkę dokręcasz do przerzutki, regulujesz, ustawisz itp a koralik we wskaźniku ma tyle miejsca, że sam się ustawi

jednym słowem nawlekasz swe cudeńko na linkę i śmigasz do lasu wlepiając oczęta w nowy nabytek

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...