Skocz do zawartości

[rower] Unibike Flite 2009

thorian

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Chciałbym zapytać co myślicie o tym rowerku http://www.unibike.pl/flite.html. Trochę szukałem opinii o nim, ale przeważnie były z roku 2007, gdzie w zasadzie to był zupełnie inny rower. Jako, że z rowerami MTB mam mało wspólnego, ponieważ jeżdżę na szosie zagadką jest dla mnie amortyzator i hamulce. Jeśli chodzi o pozostały osprzęt mniej więcej się orientuje na jakim jest poziomie. Tu właśnie planuje wymienić od razu przednią przerzutkę na deore, manetki na gripy obrotowe srama x-7, oraz kasetę i łańcuch na 9s. Rower będzie używany głównie jesienią i zimą, kiedy na szosie trudno trenować. Jakbyście ogólnie ocenili ten rower, może jakieś uwagi i sugestie? Dodam, że rower planuje kupić po sezonie więc cena będzie pewnie niższa (liczę na mniej niż 2 tyś).

Mam jeszcze jedno pytanie, żeby nie zakładać nowego wątku a dotyczy amortyzatora. Jaka jest zasadnicza różnica między tymi o skoku 100 a 80 mm? Czy jeśli w tym rowerze wymienił bym również amortyzator na taki ze skokiem 80mm to jak bardzo zmieni się geometria roweru, zależy mi przede wszystkim na pochyleniu kierownicy bardziej do dołu, bo na zdjęciu wydaje się być strasznie wysoko (oczywiście podkładki spod mostka znikną, jak i sam mostek zostanie odwrócony na ujemny kąt).

Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...