Moonspell79 Napisano 13 Marca 2009 Napisano 13 Marca 2009 Cześć, Od zeszłego roku, mam hamulec Magura Louise Bat 2008. Problem jest taki, iż klocki mi obcierają o tarczę i wydaje piskliwe odgłosy przy hamowaniu. Ten hamulec ma automatyczną regulację odległości klocka od tarczy, więc w tym temacie nic nie podziałam. Zastanawiam się, co mogę zrobić. Czytałem różne tematy o regulacji hamulców i dziś spróbuję: - wyczyścić klocki papierem ściernym, - wepchnąć tłoczki, bo jeden za mocno wychodzi, - przeczyścić tarcze, - wyregulować mocowanie zacisku. Czy coś jeszcze mogę sprawdzić/zrobić? Może ktoś ma takie hamulce i może coś poradzić? Dzięki i pozdrawiam
Moonspell79 Napisano 16 Marca 2009 Autor Napisano 16 Marca 2009 Dla potomnych - Jeśli ktoś ma podobny problem. Udało mi się go rozwiązać, po przez wyregulowanie położenia zacisku. Od razu lepiej się jeździ
mstanislawski Napisano 16 Marca 2009 Napisano 16 Marca 2009 A jak się to robi? (czyt. którą śrubką kręcę) , dzisiaj wieczorem się do tego przymierzam. pzdr Marek
Moonspell79 Napisano 16 Marca 2009 Autor Napisano 16 Marca 2009 Koło musi być normalnie włożone i przykręcone. Luzujesz śrubki, które mocują zacisk do ramy i ściskasz klamkę i trzymasz ją (ja użyłem gumki recepturki) i przykręcasz zacisk. Po przykręceniu puszczasz klamkę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.