Skocz do zawartości

[ebay]kupienie w Niemczech

Mathieo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam na oku pewną licytacje na ebayu z kierownicą. Chciałbym się zapytać czy np. wygram tą aukcje i podam sprzedającemu adres zamieszkania mojej siostry w Niemczech to czy jeżeli chciałbym żeby on wysłał tą kierownicę za pobraniem to czy muszę sie z nim skontaktować przez e-mail ?Pytam się bo nie rozmawiam biegle po niemiecku i będe miał z tym problemy ;/

Jeżeli tak, to czy znalazła by się jakaś osoba co by mogła mi pomóc ?

Pozdrawiam

up

Napisano

zapewne na stronie licytacji sprzedający umieścił informacje o ewentualnej przesyłce pobraniowej, każdy sprzedający ma swoje zasady i niby skąd my mamy je znać, jeżeli nawet nie umieściłeś linku? podasz numer do siostry, a wcześniej wytłumaczysz jej ocb, żeby wiedziała co mówić. i tyle, chociaż dziwie Ci się, ze bierzesz udział w licytacji nie znając zasad strony ani języka. :)

Napisano

@Mathieo ja bym sie przede wszystkim dowiedzial czy cos takiego jak 'pobranie' istnieje w niemczech, szczerze watpie ale moge sie mylic, jak dotad oprocz kraju nad wisla nie spotkalem sie z tym gdzie indziej...

Napisano

no właśnie, napisałeś, ze nie znasz niemieckiego biegle, czyli w jakimś stopniu znasz, wiec zapytaj się go o to, chyba, ze wolisz dowiedzieć się o fakcie ,ze np nie wysyła za pobraniem po wygraniu licytacji. :P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...