biker80JG Napisano 28 Grudnia 2008 Napisano 28 Grudnia 2008 Witam mam taki problem z tylnym hamulcem. Klamka hamulcowa chodzi jakosc dziwnie miekko i ma długi skok prawie do kierownicy. Czy trzeba płynn wymienic czy to jakas regulacja musi wystapic. Zalezy mi zeby klamka miał krótszy skok. Czy da rade cos z tym zrobic?
accentinferno Napisano 28 Grudnia 2008 Napisano 28 Grudnia 2008 Odpowietrzyć.Z którego roku masz hamulce??
biker80JG Napisano 29 Grudnia 2008 Autor Napisano 29 Grudnia 2008 2008. przejezdziłem na nich około 8 miesiecy
stasimon Napisano 30 Grudnia 2008 Napisano 30 Grudnia 2008 Też miałem problem z tylnym hamulcem. W moim wypadku klocki się zużyły. Wytarły się w znacznie większym stopniu niż klocki z przodu. Po założeniu klocków z przodu na tył hamulec zaczął działać sprawnie. na przód dałem klocki będące wcześniej w tylnym hamulcu. Możesz pokręcić kółkiem służącym do regulacji odległości klamki od kierownicy. Jeżeli to nie pomoże to hamulec się zapowietrzył albo dolej płynu mineralnego.
Millten Napisano 31 Grudnia 2008 Napisano 31 Grudnia 2008 Tez tak mialem, rower skladano mi w serwisie, dzieki czemu mam gwarancje 2dni po odbiorze roweru pojechalem w gory z kolegami, hamulce dotarlem dnia poprzedniego. Wyjechalismy na gore i koniec, miekkie klamki xD Takze maszerowalem z buta. Zaprowadzilem rower z powrotem do serwisu, odpowietrzyli je i wszystko smiga jak nalezy Wniosek: Odpowietrzyc.
biker80JG Napisano 31 Grudnia 2008 Autor Napisano 31 Grudnia 2008 Dziękuje za pomoc. Wniosek jeden odpowietrzyc. Pozdrawiam i zycze wam wszytkiego najlepszego w nowym roku
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.