Skocz do zawartości

[hamulca] Hydraulik XT problem z siła

biker80JG

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam mam taki problem z tylnym hamulcem. Klamka hamulcowa chodzi jakosc dziwnie miekko i ma długi skok prawie do kierownicy. Czy trzeba płynn wymienic czy to jakas regulacja musi wystapic. Zalezy mi zeby klamka miał krótszy skok. Czy da rade cos z tym zrobic?

Napisano

Też miałem problem z tylnym hamulcem. W moim wypadku klocki się zużyły. Wytarły się w znacznie większym stopniu niż klocki z przodu. Po założeniu klocków z przodu na tył hamulec zaczął działać sprawnie. na przód dałem klocki będące wcześniej w tylnym hamulcu. Możesz pokręcić kółkiem służącym do regulacji odległości klamki od kierownicy. Jeżeli to nie pomoże to hamulec się zapowietrzył albo dolej płynu mineralnego.

Napisano

Tez tak mialem, rower skladano mi w serwisie, dzieki czemu mam gwarancje ;) 2dni po odbiorze roweru pojechalem w gory z kolegami, hamulce dotarlem dnia poprzedniego. Wyjechalismy na gore i koniec, miekkie klamki xD Takze maszerowalem z buta.

Zaprowadzilem rower z powrotem do serwisu, odpowietrzyli je i wszystko smiga jak nalezy :)

Wniosek: Odpowietrzyc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...