messi86 Napisano 18 Grudnia 2008 Napisano 18 Grudnia 2008 witam. Poszukuje towarzyszy na wyprawę w Alpy austriackie, a dokładniej w okolice Grossglockner. Początek wyprawy przewiduję w okolicach Kłodzka (do Kłodzka chcę się dostać pociągiem gdyż jest to najszybszy i w miarę tani środek transportu, przejazd przez Polskę będzie raczej nudny). Trasa wiodłaby przez Czechy potem Austrię m.in. Bischofshofen (można zahaczyć o Salzburg) i potem już przejazd przez park narodowy Taurów wysokich Tutaj oczywiście przełęcz Hochtor a także serpentyny Edelwiesspietze (dalsza trasa do ustalenia). Łączny dystans to jakieś 1400 km. Nie mam określonego tempa oraz czasu w jakim chce się zmieścić gdyż to zależy od warunków. jednak chciałbym nadrobić trochę km w Czechach - zanim wjedziemy w góry (jakieś 150-170 km dziennie). Termin wyprawy to przełom czerwca i lipca lub początek lipca ( to zależy od sesji ) bądź druga połowa sierpnia. tak pokrótce to tyle. Zainteresowanych proszę o kontakt gg6244169, wtedy dokladniej można sie zgadać Ja jestem otwarty na propozycje. Myślę ze cel wyprawy jest ciekawy i mam nadzieję że znajdzie sie ktoś chętny pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.