Vistat Napisano 7 Października 2008 Napisano 7 Października 2008 tak jak w temacie w wikipedi nie ma a ja na czwartek robię stronę internetową HELP!!! nie rozumiem czemu temat został przeniesiony do działu rowery ramy a nie tak jak był w dziale ogólnym
zido Napisano 8 Października 2008 Napisano 8 Października 2008 jak to nie ma http://pl.wikipedia.org/wiki/BMX a jak jescze coś to spytaj wujka googla
Vistat Napisano 8 Października 2008 Autor Napisano 8 Października 2008 czy widzisz tam definicje roweru tam jest tylko o dyscyplinie a zresztą sam ją napisałem laik się nie kapnie
Jarzyn Napisano 8 Października 2008 Napisano 8 Października 2008 BMX (Bicycle MX): BMX (dirt/street)-to rowery do dynamicznych skoków i akrobacji w powietrzu, moga byc wyposażone tylko w jeden hamulec. Bywa, że posiadaja pegi (specjalne podnózki przykręcane do osi piast ), rotory (mechanizmy pozwalające na wielokrotne obracanie kierownicy dookoła), czasami też osłony na koronke suportu. BMX (flatland)- to sprzęt charakteryzujacy sie małakoronka suportu (28z lub mniej), zawsze maja pegi i rotory oraz dwa hamulce. Dolna rura ramy jest zwykle cofnięta do tyłu, tak by dało się jezdzić z obróconym o 180st. przednim kołem BMX (race)- to olimpijska maszyna wyczynowa, niezwykle lekka i pozbawiona zbednego wyscigach na torze osprzetu. Tekst z "katalogu rowerowego 2008" Pzdr
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.