gilgamesz Napisano 19 Września 2008 Napisano 19 Września 2008 Po przejechaniu około 1000 km na orginalnych klockach(nie wiem jaki model,były w rowerze od razu przy kupnie),zauwazyłem niepokojący objaw.Mianowicie podczas jazdy w deszczu(niekoniecznie jakims duzym) podczas hamowania hamulce zaczynaja głosno piszczec i i jest odczuwalny spadek mocy hamowania. O ile to drugie moge jeszcze zrozumieć,bo to przecież nie tarcze,ale wcześniej przy deszczyku hamulce nie hałasowały.Moze okładziny już sie zniszczyły, bo przypuszczam ze nie były założone jakies najlepsze. Jakie klocki kupic, to znaczy jakiego rodzaju i jaka firmę byście polecali?.
pawellldef Napisano 19 Września 2008 Napisano 19 Września 2008 Ja mam kpt. XT-kow i tez jak popada to piszcza... Ogolnie szukaj miekkiej mieszanki (szybciej sie scieraja ale za to pewniej hamuja w takich warunkach) np: http://centrumrowerowe.pl/index.php?s=7120...skid=1&l=pl te czerwone:-) pozdrower
gilgamesz Napisano 19 Września 2008 Autor Napisano 19 Września 2008 Właśnie tez znalazłem te Clark'sy czerwone.Ciekawe ile wytrzymują?
Ecia Napisano 19 Września 2008 Napisano 19 Września 2008 Skorzystaj z wyszukiwarki, a dowiesz się wiele tak o tych klockach, jak i o innych zamiennikach do Avidów SD7. Pozdrówko podsumowujące
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.