slajver Napisano 11 Września 2008 Napisano 11 Września 2008 Witam. Posiadam rower Giant Yukon GTS Disc na rok '06. Chciałbym przerobić go na rower do streetu. Nie jestem pewien co mogę wykorzystać ze starego roweru. Na pewno będę musiał kupić ramę, nie wiem czy konieczne będzie kupno amortyzatora chociaż wydaje mi się że tak ponieważ ten który mam teraz jest dość miękki. Czy coś jeszcze ? Zastanawiam się nad ramą pokroju DC Pussy ale znacznie tańszą (w granicach 400 - 500 zł). Będzie to mój pierwszy rower do wywijasów także nie chcę odrazu kupować super sprzętu, jednak nie chcę też syfu z macrocashu. Mam zamiar wyrzucić przerzutke i kasetę tylną i wymienić na singlespeed ponieważ już teraz denerwuje mnie ciągłe skakanie przerzutki jak i łańcucha. Chyba będe zmuszony wymienić korbę przednią ponieważ jest dość słaba (przy supporcie mam owinięte taśmą do rur, inaczej śrubka się odkręca :/ ). Chciałbym byście mi doradzili co mniej więcej powinienem wymienić a co mogę zostawić albo czy może taka modyfikacja jest w ogole opłacalna. Specyfikacja roweru: Materiał ramy: FluidForm AluxX Widelec: SR Suntour XCR Skok przód: 100 Mostek: A1 Kierownica: A1 Pozostałe: Sztyca: aluminium Siodełko: Velo Piasty: Formula Obręcze: Alex CR18 Opony: Kenda Blue Groove/Nevegal Manetki: Shimano Alivio Przerzutka przód: Shimano Acera Przerzutka tył: Shimano Deore Dźwignia hamulca: Tektro Hamulce: Hayes GX2 Korby: Truvativ ISO Flow Środek suportu: ? Pedały: ? Łańcuch: KMC Kaseta: ? Ilustracja: http://rowery.onet.pl/_i/sprzet/rowery/600/2006_13246.jpg
Biera Napisano 11 Września 2008 Napisano 11 Września 2008 mozesz zostawić klamki, hamulce, siodełko i to by bylo chyba na tyle a i jeszcze dętki i opony jeśli ci pasują
Biera Napisano 11 Września 2008 Napisano 11 Września 2008 tzn kaseta, przerzutka, łańcuch, manetki się nadają, ale jak robisz singla no to odpadają kwestia kierownicy i mostka - jakiś czas to podziała, ale licz się z tym że jest to sprzęt zaprojektowany na rodzinne wycieczki, a nie do podskakiwania. im bardziej kochasz swoje zęby tym szybciej się tych częsci pozbędziesz. korba, amor, koła, rama się nie nadają sztyca mogłaby zostać, ale przy zmianie ramy i tak ją zmienisz
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.