gtb Napisano 11 Września 2008 Napisano 11 Września 2008 Takie cudo mi wyszło po długotrwałych przesiadywaniach w piwnicy : Rama : BULLS 17" alu 7005 Double Butted '05 Amorek : Manitou MARS COMP COIL '01 Obręcze : Rigida Taurus 2000 Piasty : Shimano Deore XT M-765 Szprychy : DT anodowane Opony : KENDA Kobra Dętki : MAXXIS Pedały : VP platformy Zaciski kół : Shimano Deore XT Korba : TRUVATIV FIREX 3.3 Kaseta : Shimano XT M770 Łańcuch : Shimano LX HG73 Przerzutki Przód : Shimano Deore XT M772 Przerzutka Tył : Shimano Deore XT M770 Hamulce przód/tył : Shimano Deore XT M765 Tarcze : Shimano SLX 160 RT-64 Sztyca : Tioga zacisk sztycy: b.d. siodełko: Speed Line Stery: Necco zintegrowane Mostek: Ritchey COMP Kierownica: BULLS Manetki: Shimano Deore LX M580 Gripy : Ritchey WCS Ergo Robie jeszcze przymiarki do wymiany amorka , ale to czas pokaże
Arkadius88 Napisano 11 Września 2008 Napisano 11 Września 2008 Rowerek ogólnie ładnie wyszedł Jedyne do czego mogę się przyczepić to fakt że cofnięte siodełko i długi mostek trochę "sztucznie" wydłużają ramę. Ale skoro tak ci wygodniej to spoko Rower ładny a waga? Amorek do wymiany? Mars to fajny sprzęt i taki... oldschool
Mod Team Pixon Napisano 11 Września 2008 Mod Team Napisano 11 Września 2008 Póki się amor nie rozpadł to bym na nim jeździł. Przecież to niemal klasyk i jest, a takowego to szkoda wyrzucić. Faktycznie siodełko trochę wygląda dziwnie tak przesunięte.
Biera Napisano 11 Września 2008 Napisano 11 Września 2008 jedno jest pewne: mars to klasyka, a czy ja bym go sobie zostawił tylko ze wzgledu na tradycje to juz inna sprawa - wolalbym mieć amor który jest wygodny i ładnie pracuje, niż oldschoolowy napis na nim ile waży ta ramka?
gtb Napisano 11 Września 2008 Autor Napisano 11 Września 2008 Długi mostek i wysunięte siodło do tyłu to pozostałości po starym rowerze - przez 10 lat miałem rame z baaaaaaardzo długą rurą górną i nawet z krótkim mostkiem miałem taką pozycje na rowerze , a że tak mi wygodnie .... no cóż nigdy wcześniej nie zwróciłem na to uwagi. Samej ramy nigdy nie miałem okazji zważyć bo zawsze coś tam na niej było , a ze niejestem maniakiem wagi to mnie nie korciło. Podobnie jest z wagą całego roweru. Do tej pory nie zastanawiałem sie nad tym , ale teraz przy najbliższej okazji zważe. A co do Marsa .... w sumie to mój pierwszy amor , tak więc nie mam doświadczenia w tym temacie , ale z tego co czytam to dość przyzwoity sprzęt.
gtb Napisano 12 Września 2008 Autor Napisano 12 Września 2008 Pytanie o wage nie dało mi spać pół nocy, dlatego z samego rana pojechałem do szwagra na wagę do hurtowni warzynej Wynik wyszedł wydaje mi się całkiem niezły - 12,1 kg ( z gratami typu licznik , lampki , bidon ).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.