pakad Napisano 8 Września 2008 Napisano 8 Września 2008 Witam! Zwracam się uprzejmie do zacnego rowerowego półświadka (; o ocenę opłacalności zakupu roweru: Felt Q720 rocznik 2007 http://www.bikekatalog.pl/2007/?ppg=show&baza=rowery&pid=5327 (1)Czy zakup w/w maszynki w konfiguracji podanej na bikekatalog.pl w cenie 2000,0 pln będzie opłacalny (w końcu rowerek stoi na sklepie, dodatkowo czas wyprzedaży nadszedł) Oferta pochodzi ze sklepu stacjonarnego co jest ważne, bo chcę potem mieć jako taki serwis pod nosem. Wiadomo, kupując na miejscu można liczyć na bardziej przyjazny serwis - sprzedawcy chętniej serwisują własny sprzęt. Pomijam słuszność wyboru tego modelu, ma troszkę niedociągnięć które z czasem postaramy się nadrobić. MY! bo rower nie dla mnie a dla znajomego, a póki co nie ma zbyt dużych aspiracji i oczekiwań - dla niego przesiadka ze starego roweru na omawianego Felta będzie już b dużą zmianą. Zastanawialiśmy się jeszcze nad jednym modelem Kellysa ale z powodu braku rozmiarówki (na składzie Kellysa i sklepu, może gdzieś ktoś jeszcze ma, można by poszukać) zrezygnowaliśmy z niego. Cena za model 2008 oscylowałaby w okolicach 2200-2300. Kellys MAGIC rocznik 2008 http://www.kellys-bicycles.com/index.php?module=catalog&cPath=1_213_216&pID=15373 - Kellys nie ma tarczówek, i chwała mu za to, szkoda że Feltów nie ma w takiej konfiguracji - Kellys ma lepszy o jedną grupę wyżej napęd (XT z tyłu, LX z przodu) - Felt ma przyjaźniejszą konfigurację kasetę + łańcuch (SRAM a nie tak jak Kellys Shimano) - Felt ma lepszą ramę, coś tam pożalbożehandlowiec tłumaczył, ale zapomniałem c: - Kellys ma lepsze piasty,bo Deore - co szybko się da się zauważyć przy wadze kolegi 90kg i tarczówkach (i tak koła byłyby najsłabszym ogniwem w przypadku obu rowerów, pewnie jako pierwsze pójdą na przemiał) (2) Czy dobrze porównuje te dwa przecinaczki, coś można dodać co ująć? (3) 2200 to dobra cena za w/w Magica w okresie wyprzedaży? Zachęcam do pomocy, w środę padnie decyzja, miło byłoby posłuchać opini innych. zdróvka Paweł.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.