Desperados Napisano 6 Września 2008 Napisano 6 Września 2008 Witam. Mam zamiar zakupic klamkomanetki. jakie polecacie dobre klamkomanetki do około 280 zł?
eternit Napisano 6 Września 2008 Napisano 6 Września 2008 Nie jestem pewien, ale jeśli chodzi o klamkomanetki Shimano do napędu 8 rzędowego, to najwyższa grupą jest chyba Alivio. Klamkomanetki Alivio Rapidfire, czy EZ fire plus, kosztują coś koło 100 złotych. Może SRAM robie jakieś 8 rzędowe klamkomanetki do przerzutek Shimano, ale tego nie wiem.
vaderus Napisano 6 Września 2008 Napisano 6 Września 2008 na 8 biegów za 280 pln? za taką kasę można kupić cały kompletny osprzęt na 8 Najwyższym obecnie produkowanym modelem klamkomanetek na 8 jest ALIVIO (u shimano), koszt poniżej 100 pln.
Biera Napisano 6 Września 2008 Napisano 6 Września 2008 ale w systemie ESP czy nie? jeśli shimano to XT
marsman Napisano 6 Września 2008 Napisano 6 Września 2008 na pewno można kupić topowe SRAM-y na usemkę. tak gripy jak i triggery, pod Shimano oczywiście też. osobiście proponowalbym poszukać starszych rocznikowo gripów-można czasem znaleźć w dobrej cenie. oczywiście rzecz gustu ale ta waga, możliwość zmiany kilku biegów na raz no i micro index... jak dla mnie same plusy oczywiście możesz szukać Shimano XT/XTR na 8b. jakiś czas temu na allegro były klamkomanetki XTR właśnie ale cena trochę nie ta...
Desperados Napisano 7 Września 2008 Autor Napisano 7 Września 2008 Po przemysleniu zdecydowałem się że zakupie wszystko co potrzebne to napedu na 9 przełożeń, kaseta, piasta, klamkomanetki Deore LX Dual Control tylko nie wiem własnie jaka piasta i kaseta na 9.
Biera Napisano 7 Września 2008 Napisano 7 Września 2008 piasty nie musisz zmieniać - piasty na 8 i 9 przełożeń mają taką samą szerokość (no chyba że masz ten śmieszny wolnobieg falckona pod 8 przełożeń to wtedy trzeba przejść na kasety - ale po avatarze wygląda na to że nie) a ile chcesz kasy przeznaczyc na kasete?
Desperados Napisano 7 Września 2008 Autor Napisano 7 Września 2008 Na kasete tAK okolo 100 zł, miminalnie ponad 100 zł. Ale nie wiem jaka do tego piaste pozniej zakupić.
Biera Napisano 7 Września 2008 Napisano 7 Września 2008 LX a co do piasty - przeciez nie musisz jej zmieniać
Desperados Napisano 7 Września 2008 Autor Napisano 7 Września 2008 Mam aktualnie piaste quando z tylu i z przodu też ale przód na razie zostaje bez zmian. chciałbym może Deore XT?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.