Moonspell79 Napisano 14 Sierpnia 2008 Napisano 14 Sierpnia 2008 Cześć, Czy ktoś używa wyżej wymienionych hamulców? Jeśli tak, to czy mógłby podzielić się opiniami na ich temat? Planuję zakup nowego bike'a z Magura Louise Bat na pokładzie i jestem ciekaw na temat ich skuteczności, modulacji i awaryjności. Dzięki i pozdrawiam: Michał
kopaczus Napisano 16 Sierpnia 2008 Napisano 16 Sierpnia 2008 Siemka! Bawiłem się trochę tymi hamulcami na jednym rowerze, tarcze 203/180mm. Przejechałem się tylko po parkingu więc wiele nie wiem, ale z tego co zauważyłem - są brutalnie mocne ale modulacji nie ma absolutnie, albo jedziesz albo stoisz Takie on/off i nic pośrodku. Nie wiem jak z awaryjnością tego konkretnego modelu ale ogólnie Magury są kiepskie pod tym względem, z tego co się orientuję.
Moonspell79 Napisano 21 Sierpnia 2008 Autor Napisano 21 Sierpnia 2008 Wygląd na to, iż to są dość mało spotykane tarcze, co za tym idzie nie wiadomo co się może z nimi dziać, a szkoda, bo są na wyposażeniu mojego wymarzonej Meridy HFS 3000-D ... i mam teraz dylemat :/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.