Bruce86 Napisano 30 Lipca 2008 Napisano 30 Lipca 2008 Cześć i czołem, witam wszystkich Znacie jakieś ciekawe podjazdy w Toruniu i okolicy? Chciałbym sobie potrenować i nie bardzo jest gdzie. Znam Ciechocin, fajny ale niezbyt długi - właśnie, wie ktoś może jakie ma nachylenie i długość? Jest też fajny podjazd w Kaszczorku ale też krótki (zna ktoś nachylenie i długość?) - takie L'Alpe d'Huez w wersji mikro Jest jeszcze podjaździk w Lubiczu, niezbyt ciężki ale przynajmniej dłuższy od dwóch poprzednich. Znacie coś jeszcze?
Huhu Napisano 30 Lipca 2008 Napisano 30 Lipca 2008 Cześć i czołem, witam wszystkich Znacie jakieś ciekawe podjazdy w Toruniu i okolicy? Chciałbym sobie potrenować i nie bardzo jest gdzie. Znam Ciechocin, fajny ale niezbyt długi - właśnie, wie ktoś może jakie ma nachylenie i długość? Jest też fajny podjazd w Kaszczorku ale też krótki (zna ktoś nachylenie i długość?) - takie L'Alpe d'Huez w wersji mikro Jest jeszcze podjaździk w Lubiczu, niezbyt ciężki ale przynajmniej dłuższy od dwóch poprzednich. Znacie coś jeszcze? Pod Toruniem długich podjazdów nie uświadczysz, jedynie krótkie na skarpach rzek (np. Chełmno, Golub Dobrzyń, Jedwabno). Najbliżej masz na pojezierze Brodnickie. A w zasadzie tereny na północnym wschodzie za Brodnicą (Nowe Miasto Lubawskie, Iława) oraz tereny na pólnoc od Świecia (Bory Tucholskie choc nie wszędzie).
Moonspell79 Napisano 30 Lipca 2008 Napisano 30 Lipca 2008 Cześć, Niestety w naszym regionie ciężko z pagórkami, ale poczytaj co Sebekfireman proponuje: http://www.sebekfireman.host247.pl/rower/r...p?article_id=14 Choć to nie góry, to na pewno kilka ciekawych miejsc znajdziesz. Ponadto w najbliższą niedzielę Mazovia MTB w Nidzicy, gdzie trasa też może okazać się wymagająca: http://www.mazoviamtb.pl/index.php?stat=107 Pozdr, Moonspell79
Kolumb Napisano 30 Lipca 2008 Napisano 30 Lipca 2008 Najdłuższe znane mi asfaltowe podjazdy to między miejscowościami Czarże i Czemlewo oraz przed Unisławiem jadąc od strony Kokocka. Całkiem długi jak na nasze okolice jest też podjazd w Płutowie. W okolicach Chełmna też coś by się znalazło, ale tu już dokładniej nie podam, bo niewiele tam jeździłem.
rszturo Napisano 13 Sierpnia 2008 Napisano 13 Sierpnia 2008 Bruce, niestety w pobliżu Toronto nie uświadczyś podjazdów dłuższych niż około 1 km. Po asfalcie jedyną metodą żeby potrenować podjazdy jest tu metoda powtarzania czyli jedziesz w górę w dół i tak ile razy Ci się podoba - trochę nudne ale co zrobić. Ciekawą propozycją może być rundka Lubicz-Młyniec II - Młyniec I - Jedwabno - Lubicz dodatkowo zaliczając podjazd do wodociagów w Lubiczu wychodzą 4 podjazdy o łącznej długości ok 2,5 km na 14 km rundzie. Jeśli nie boisz się terenu to pozwiedzaj sobie obszar pomiędzy Ciechocinem,Golubiem,Dulskiem,Działyniem i Kijaszkowem, na pewno się zmęczysz. Ostatnio tam byliśmy - opis na BS
Bruce86 Napisano 19 Sierpnia 2008 Autor Napisano 19 Sierpnia 2008 Fakt, podjeżdżanie i zjeżdżanie trochę nudne ale robie tak na Kaszczorku. Trasę, którą proponujesz objadę przy najbliższej okazji. A BS ciekawy, nawet bardzo Dosyć fajnągórkę odkryłem na trasie między Mazowszem a Wolą, w okolicach Trutowa, zjazd i podjazd. Jeszcze nie podjeżdżałem, na razie tylko autkiem omijając roboty na 10-tce.
deiformis Napisano 20 Sierpnia 2008 Napisano 20 Sierpnia 2008 W pod Zamkiem Bierzgłowskim jest fajny podjazd: krótki, ale pod naprawdę poważnym kątem
Fifi Napisano 21 Sierpnia 2008 Napisano 21 Sierpnia 2008 Ja jedzie się od strony Barbarki albo Górska.
Bruce86 Napisano 21 Sierpnia 2008 Autor Napisano 21 Sierpnia 2008 Skleroza nie boli Przecież zjeżdżałem z tej górki. Może gdybym podjeżdżał to bym zapamiętał rszturo, terenu się nie boję ale nie lubię zmieniać opon
deiformis Napisano 21 Sierpnia 2008 Napisano 21 Sierpnia 2008 A dzisiaj znalazłem paskudny podjazd na ulicy Turystycznej bodajże, jak się wjeżdża do Torunia od strony Złotorii
Bruce86 Napisano 21 Sierpnia 2008 Autor Napisano 21 Sierpnia 2008 Może to wspomniany przeze mnie w pierwszym poście podjazd w Kaszczorku?
JohnDoe Napisano 26 Sierpnia 2008 Napisano 26 Sierpnia 2008 Najdłuższe znane mi asfaltowe podjazdy to między miejscowościami Czarże i Czemlewo oraz przed Unisławiem jadąc od strony Kokocka. Całkiem długi jak na nasze okolice jest też podjazd w Płutowie. W okolicach Chełmna też coś by się znalazło, ale tu już dokładniej nie podam, bo niewiele tam jeździłem. Stromy asfaltowy podjazd jest też z Czarży na Gzin, nie jest może długi ale dość stromy Fotka z góry: http://johndoe.ovh.org/Wiosna_2007/Ostrome...s/img_4715.html
wybor9 Napisano 2 Czerwca 2009 Napisano 2 Czerwca 2009 Ta górka o której napisał Bruce86 na trasie między Mazowszem ,a Wolą w okolicach Trutowa nie jest zbyt wymagającym podjazdem. Jadąc samochodem może się wydawać dosyć trudnym podjazdem lecz jadąc rowerem okaże się że to nic wielkiego. Mieszkam niedaleko tego miejsca i czasami tam śmigam na rowerze.
Robert Napisano 5 Czerwca 2009 Napisano 5 Czerwca 2009 Raciążek, za Ciechocinkiem. Krótki, ale zawsze to coś. Można pozaliczać kilka razy pod rząd i od razu lepiej wygląda
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.