Skocz do zawartości

[Suport] Stukanie w suporcie

Szalony

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Od paru dni z mojego suportu dochodzi stukanie. Na początku było tylko jak się mocniej dępnęło, a teraz wystarczy przenieść ciężar ciałą na 1 strone, żeby było słychać niepokojący dźwięk. Suport ściągnąłem, przeczyściłem wszystkie gwinty suportu i korby oraz dostałem się do łożysk z lewej strony suportu, nasmarowałem je i nic to nie dało. Suport to Shimano BB ES30 na Octalink z przebiegiem ok. 3ooo km. Proszę was o pomoc, czy da się jakoś usunąć te stukanie z suportu, czy trzeba kupić nowy?

Pozdrawiam,

Marek Rożniecki

Napisano

Tak, nawet przy ściągniętym łańcuchu jak się stanie na pedale to też słuchać stukanie. Pedały zmieniałem i też ten sam dźwięk...

Znalazłem źródło stukania! Odkręciłem koszyk na bidon z rury podsiodłowej (?), aby lepiej nasłuchiwać z której części suportu dźwięk dochodzi i już nie stukało, a posiadam ramę trekkingową Gianta 25,4" cro-mo... Nigdy bym nie przypuszczał, że to może być dobrze przykręcony koszyk na bidon...

Napisano

Dlatego też pytałem się Ciebie czy jesteś pewien czy to suport , ale dobrze ze doszedłes co to tak naprawdę stukało... ;) Ja kiedyś tez tak miałem ale własnie pedały juz mialem tak zajechane ze wydawały z siebie rozne dzwieki :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...