Skocz do zawartości

[rower] Chcę kupic rower ale jaki...?

Jamaica

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

do lasu ale tez zeby sie dało przejachec parkiem...lubie sobię czasem ostrzej pojezdzic wlesie ale to tylko czasami .rower ma byc 1100 nie więcej. :) :)

Napisano

albo 1100 zl albo skakanie

jak chcesz skakać to masz dwa wyjścia:

1. zwiększyć pule finansów i kupić rower do skakania

2. dobrze się ubezpieczyć, kupić makro za 200 zł i skakać ile wlezie. Po zakończeniu skakania odebrać odszkodowanie i kupić rower do skakania. A, byłbym zapomniał. Warto zainwestować w różaniec, koran, torę, porcelanowego buddę czy czterolistną koniczynkę (w zależności od upodobań:)) i wyprosić sobie złamanie obfitujące w niewielkie konsekwencje

pozdrawiam:P

(a z tej trójki kelly's najlepszy chyba bedzie. Daj linka jeszcze do gianta

Napisano

większej puli nie będe miał a z tym skakaniem to nie koniecznie ten giant nie zbyt mi sie podoba i chyba zakubie kelly's a.

Napisano

Cały osprzet :

XCR to chyba najlepszy niskobudzetowy amor,

Korba truvativ,

Rurki truvativ,

O klase wyzszy naped

Lepsze hamulce.

Wg mnie nie ma co porownywac z w/w Hexagonem i Kellysem.

Napisano

tylko mam problem bo kase od starych dostane dopiero w kwietniu,ale wiem że w zimie są wyprzedaże i kobinuje jak ich przekonac ;/ :)

Napisano

więc tak:

1. rama: Kross ma zdecydowanie lżejszą ramę, o bardziej sportowej geometrii

2. amortyzator: Kross ma lepszy amortyzator. Lepiej, płynniej pracuje, jest wytrzymalszy i nie zniszczy ci sie tak szybko. RST z kelly'sa bardzo szybko przestaje być amortyzatorem, a zaczyna przypominać grzechotkę połączoną z kowadłem.

3. koło tył: kross ma tylną piastę pod kasetę a nie wolnobieg. Nie bede sie tu rozpisywał na temat wyższości kasety nad wolnobiegiem, ogólnie rzecz biorąc: piasty na kasetę są wytrzymalsze i modernizacja roweru w przyszłości będzie zdecydowanie łatwiejsza i przede wszystkim tańsza.

4. napęd: kross posiada 24 przełożenia. Jeśli w przyszłości będziesz chciał przejść na 27 (9 zębatek z tyłu) koszta bedą śmieszne w porównaniu do tego ile naraz musiałbyś wyłożyć w kelly'sie. Ogólnie też części napędu w krossie są zdecydowanie wytrzymalsze i lżejsze.

Napisano

wielkie dzieki że prezkonaliście mnie do tego roweru .Zapytam sprzedającego czy w kwietniu bedą na składzie ....jak będa to będe zadowolony .

pozdro :) :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...