Skocz do zawartości

[wyścig] Giro

marcin92

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Dzis był piękny etap wygrał Di Luca który jest faworytem tego wyścigu, tak naprawde to od tego etapu zaczęło się ściganie o klasyfikacje generalną, choć jeszcze dużo górek przed kolarzami jak myślicie czy będą jakies przewroty w klasyfikacji czy wyścig będzie się roztrzygał pomiędzy Danilo Di Lucą i Gilberto Simonim

Wypowiadajcie się też o tym jak wam się podoba ten wyścig bo mi bardzo i takl naprawde pierwszy raz oglądam całe Giro :rolleyes:

Napisano

Niestety nie mogę obejżeć całego Giro -praca.Wyścig jest świetny dziś i jutro mają być duuuuuuże góry .Także zapowiada się bardzo ciekawie .Czasówka była niezła ,chodź za bardzo nudne to jest.Nie ma to jak góry z chęcią bym tam pojeździł ,może spróbował pojeździć :) .Tak więc dziś będzie się działo .Obstawiam na Di Luce

Napisano

Wow! Pierwszy raz wypowiadam się na tej części forum :) Osobiście stawiam na Simoniego, ale jak patrze jak jeździ Di Luca to będzie mu ciężko. Powala mnie jeszcze jazda Piepolego oraz bardzo młodego Andiego Schlecka, który jak na początek górskich etapów pokazuje bardzo wiele i można się spodziewać, że za kilka lat będzie wygrywał takie toury jak Giro :) Sylwester Szmyd całkiem nieźle pojechał te czasówkę :D A na dzisiaj, ciężko obstawiać, bo teraz już wielu dawnych faworytów nie ma nic do stracenia i mogą zaatakować na drugim podjeździe. Simoni też ma co odrabiać i z pomocą górali z Saunier Duval mogą dzisiaj trochę namieszać :) Zobaczymy jak to będzie wyglądało :)

Napisano

Dj Luca spali się w 3 tyg.

Zwyciescy nie obstawiam, kibicuje tylko teamowi Lampre z wiadomych Szmydowych powodów ;)

Napisano

Etap piękny i moje prognozy się sprawdziły :) Gibo pokazał wspaniałą jazdę i wcale nie wyglądał na zmęczonego czego nie można powiedzieć o Di Luce. Simoni jest jak dla mnie zawodnikiem, który wygra Giro. I nie zapominajmy o pięknej jeździe naszego rodaka, który najpierw jechał w uciecze i później dawał zmiany podczas pogoni. Brawo Sylwester!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...