Paul13 Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu (edytowane) Witam Wiem że było już wiele takich tematów ale żaden mi nie pomógł. Kupiłem nowe zaciski i tarcze do szosy. Wymieniłem płyn hamulcowy. Zrobiłem wszystko tak jak w instrukcji Sram czyli przy wymianie zamiast okładzin hamulcowych włożyłem plastikowe klocki żeby tloczki się nie wysunęły. Zrobiłem według instrukcji. Po założeniu koła wykładziny nie chciały wejść w zaciski. Musiałem rozszerzyć tłoczki. Tarcze harowały o wykładziny więc przy użyciu blaszki wyregulowalem odległość między tarcza a wykładzina. Po obrocie kołem wszystko jest ok, nic nie haruje ale jak zahamowałem to znowu w jednym miejscu zaczęło harować. Spróbowałem to samo zrobić i znów nie haruje do pierwszego hamowania. Po czym znowu w jednym miejscu haruje jak się zahamuje. Jak to wyregulować? Edytowane 15 godzin temu przez Paul13 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi