PanLyzka Napisano 8 godzin temu Napisano 8 godzin temu (edytowane) Cześć 🙂 Niedawno kupiłem Felta VR40. Na co dzień jeżdżę głównie po asfalcie (różnej jakości), ale pojawił się pomysł na weekendowy bikepacking, więc rozważam zmianę opon i przejście na system tubeless. Fabrycznie mam założone Kenda Kwest 700x32. Na początku myślałem o Panaracer GravelKing SS w rozmiarze 700x35c, ale nie mam pewności, czy zmieszczą się w tylnym trójkącie. Znalazłem co prawda na forum informację, że ktoś jeździ na 35c, jednak obawiam się, że w systemie tubeless opona może wyjść trochę szerzej i zacznie ocierać o ramę. Alternatywnie rozważam Vittoria Terreno Zero G2.0 w rozmiarze 700x32c. Pojawił się też pomysł, żeby połączyć oba modele – założyć Vittorię 32c z tyłu, a GravelKinga 35c z przodu. I tutaj moje pytanie: co sądzicie o takim miksie? Spotkałem się z opiniami, że niektórzy jeżdżą na szerszej oponie z przodu, a węższej z tyłu i sobie chwalą, Chat GPT twierdzi, że to dobry pomysł ale nie wiem, jak to wygląda w praktyce. Czy ktoś z Was stosował takie połączenie? A może ktoś jeździ na tubeless w Felcie (VR40/VR30/VR60 to chyba ta sama rama i widelec) na oponach 35c i może podzielić się doświadczeniem? Chętnie przyjmę też sugestie konkretnych modeli opon pod taki styl jazdy. Z góry dzięki za pomoc! Edytowane 8 godzin temu przez PanLyzka Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi