bart50 Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Witam, Chcę zakupić pierwsze u-locki w karierze i potrzebuję porady od praktyków. Mamy spore elektryczne fulle Bergamont E-trailster 130 o przekroju ramy w miejscu montowania baterii 100x90mm i szerokości poprzecznej górnej ramy średnio 70mm. Najbardziej odpowiadałby mi zakup Liteloka X1 z rozmiarem wewnętrznym 19,8x10mm i ewentualnie mogę się skusić na prawie o połowę droższego X1 Plus o wymiarach 25,5 x 10mm. Wiem, że nie obejmę nimi tylnego koła 29 cali z rurą podsiodłową i pozostają mi do kotwienia raczej wyłącznie elementy ramy pod kierownicą, górnej i ewentualnie połączenia górnej i podsiodłowej. Kieruję pytanie do praktyków, używających z natury szerszych rowerów elektrycznych, czy warto szarpać się finansowo na dłuższe zamkniecie dla lepszego komfortu czy Wasza praktyka wskazuje, że w 20cm da się temat spokojnie ogarnąć na stojakach rowerowych, lub innych miejscach w przestrzeni publicznej? Cytuj
Zapp Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Jak masz wolne środki, to weź większy. Mam X1 (nie było wtedy Plusa), i czasem (/ zazwyczaj) ciężko to zapiąć do czegoś. Jeżeli się da, to najczęściej za górną część ramy. Mam też Onguard 8000 o wym. 260x115mm, i tu już jest dużo swobodniej. Ale: weź pod uwagę jak to chcesz przewozić. Jeżeli zapięte oryginalnym uchwytem do ramy, to zależnie od kształtu może to nie wejść w jej trójkąt. U mnie jedyna opcja mocowania X1 na ramie to uchwyt trochę po skosie i lekko z boku ramy. X1 Plus już by mi tak nie wszedł. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi