QQme Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu Hej, witam wszystkich. Przymierzam się do wymiany mojego aktualnego roweru (Riverside 500 - decathlon) na coś innego, lepszego. Aktualnie jeżdżę w 80% po ścieżkach dla rowerów, chodnikach, asfaltach i 20% po utwardzonych ścieżkach w lesie, czasem jakiś szuter. Trasy jakie aktualnie pokonuje to ok 50-100km. To na czym mi zależy to na zwiększeniu aktualnej prędkości jazdy oraz możliwości jazdy dłuższych tras (wiem, że nie tylko zależy to od roweru ) Myślę, że przy mojej jeździe (80% asfalt/ścieżka rowerowa, 20% las, szuter) najlepszym wyborem będzie Gravel. Niestety nie mam pojęcia jaki. Myślałem nad dwoma: KROSS ESKER 6.0 z 2025r - widziałem kiedyś, że chodził po ok 5300zł Triban GRVL GRX AF 2x12 - ale tutaj poczekałbym na jakąś promocje 5300zł Nie chciałbym przekraczać kwoty 6000zł. Wzrost 182cm, waga 75kg Cytuj
szczupak56 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu Miałeś do czynienia z barankiem? Czy chcesz sobie kupić gravela za 6000zł w ciemno? Na początek wypożycz sobie gravela z decathlona i przejedź nim 100km, aby się nie okazało, że kupisz rower i będziesz później sprzedawał ze stratą 1500zł+. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi