fabyss_fr Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu (edytowane) Ogólnie od około tygodnia hak od przerzutki przy np różnych skokach lub zjazdach nawet przy zeskakiwaniu z krawężnika sie blokuje i powoduje rozluźnienie łańcucha i on spada (ta technologia sram że jak sie go odegnie do praktycznie końca to sie blokuje hak żeby np było łatwiej założyć nowy łańcuch itp) wszystko przedtem było dobrze normalnie przy skokach itp hak wracał to swojego pierworodnego stanu po skoku a teraz jak zmieniałem dentke i wyjąłem koło zmieniłem dentke założyłem na nowo koło to sie tak zrobiło (nie od początku dopiero po czasie co jest całkiem dziwne) myślałem że jest to kwestia dokręcenia tej przerzutki. Dokręciłem kluczem dynamometrycznym tyle ile zaleca producent i troche to poprawiło ale minimalnie dosłownie. Prosze o pomoc gdyż nie mam serwisu w swoim miasteczku zazwyczaj robie wszystko sam a tutaj poprostu nie mam pojęcia o co chodzi a nie moge jeździć nawet na jakieś małe przejażdżki zakładając łańcuch co minute bo nie wyrobie poprostu. Na zdjęciach jest jak wygląda normalnie a jak wygląda w momencie tego "zablokowania". Edytowane 2 godziny temu przez fabyss_fr Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi