Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

https://www.olx.pl/d/oferta/giant-trance-reign-150-150mm-raw-custom-mattoc-deluxe-rc3-slopeduro-CID767-ID13WQCF.html

Do sprzedania moje oczko w głowie (to był rower mojej żony)! Całkowity CUSTOM! Z oryginału została tylko rama, reszta była sukcesywnie wymieniania na lepsze komponenty. 

Na ramę gwarancja!

P.s. pamiętaj, jakość zawieszenia podstawowych wersji każdego modelu daleko odbiega od tego co jest tutaj - mamy tutaj już kompletny set do jazdy górskiej. Większość fulli Trek czy specialized oferuje mniej za więcej pieniędzy...

Zrównoważona geometria, a praca systemu maestro od Gianta jest najbardziej uniwersalna ze znanych mi systemów zawieszenia. Sprawdzi się w w normalnym bike parku (bez kilometrowych lotów), w Alpach, Beskidach czy w pobliskim lesie. Bardzo zwinny, lekki, i przewidywalny. Od kilku lat służył żonie jako jedyny rower - od jazdy po płaskim lesie (bez utraty wydajności jak w ciężkim enduro), po włoskie i szwajcarskie Alpy. Fajny kąt podsiodłówki i główki. Nie wymaga nienaturalnego dociążania przodu i nie zapewnia komfortową pozycję na płaskim, gdzie nie staje się leniwy w prowadzeniu.

- Rama: Giant Trance 2019 rozmiar M. Surowe Aluminium - każda rysa łatwo usuwalna wełną stalową. Waga minus 200g. Łożyska wymienione + solidniejszy smar.

- Koła: lekkie, mocne. DT Swiss na prostych szprychach, Tubeless z mlekiem z tego roku + dobre opony. Przód Hutchinson Toro w miękkiej mieszance, tył Vredestian Bobcat po jednym wyjeżdzie do Livigno. Wyjazd małżeński, więc tripy prawie nie odbiły się na stanie opony

- amortyzator przód: Manitou Mattoc Pro Boost - najwyższa wersja wraz z regulowaną komorą negatywną IRT - można ustawić mięcutki początek i fajną pracę w środku skoku. Do tego niezaelżna hydrauliczna blokada końcówki skoku. Wszystkie możliwe regulacje. Zobacz test na 1enduro.pl (mattoc i mezzer) Moim zdaniem najfajniejszy wideł w normalnych pieniądzach. Czuły, trwały i dla każdego. Serwis jest prosty ,a wykonanie na najwyższym poziomie. Nawet interwał serwisowy jest dłuższy niż w innych markach

Fox rhythm 34 i RS Yari to przy nim zabawki dla początkujących. Pike i Lyrik też go nie przewyższają.

- Damper: RockShox Deluxe RC3 z dodatkowym zbiorniczkiem - wybitnie czuły damper. Idealnie dopasowany do tej ramy - . Zmienił pracę ramy nie do poznania. 3 tryby pracy. Świetnie podjeżdża w terenie (tryb środkowy), a na zjeździe, w pełni otwarty daje wrażenie niekończącego się skoku.

- Lekka korba XT 170mm

- kierownica Nukeproof Horizon 780mm

- hamulce P/T Shimano XT, P 203mm T 180mm (nowe klocki Galfer). 2 komplety klocków na zapas(jedne przód/jedne tył)

- napęd - 1x12 zakres 10-51T, zębatka 28T OVAL narrow wide od GARBARUK - piękna biżuteria, nowy łańcuch założony na kilkadziesiąt kilometrów temu

- sztyca regulowana Giant,

-prawie nowe pedały spank Spoon

- wersja aluminiowa czyli mamy lżejszego Reign snabb habit jeffsy jam dirt jibb slopeduro 

Dla zdecydowanych możliwa wysyłka pocztą polską, choć wolałbym odbiór osobisty. Mogę też pomóc w transporcie - wszystko do dogadania.

• Dodaj nową pozycję...