Rowermann Napisano Piątek o 20:20 Napisano Piątek o 20:20 (edytowane) Dobry wieczór wszystkim. Mam pewien dylemat, który być może z pomocą forumowiczów uda się rozwiązać. Szukam roweru MTB do 4000 zł. Mój styl jazdy jest bardziej rekreacyjny aniżeli sportowy czy wyczynowy, choć lubię też szybszą jazdę. Jeżdżę głównie po asfalcie i kostce brukowej oraz szutrze (w parkach, lasach). Mam 190 cm wzrostu, ważę ok. 83 kg. Byłem już w kilku sklepach, robiłem rekonesans i zauważyłem, że wszędzie sprzedawcy mówią co innego: że w sumie nie ma zbyt dużej różnicy między Deore, a Cues, albo że Cues to jednak samo zło. A to że przy moim stylu jazdy nie zauważę różnicy między SR Suntour XCR32 LOR, a RockShox Judy, Solo Air itd Rowerami, które bardziej rzuciły mi się w oczy, i którymi miałem okazję się nimi przejechać były: Specialized Rockhopper Comp 29 CUBE 842110 Attention Pro Merida Big.Nine 200 Czy ktoś z forumowiczów może coś więcej powiedzieć na temat tych rowerów? Warto wybrać któryś z nich, czy szukać dalej? Nie jestem jakimś zawodowym rowerzystą, więc nie potrzebuję nie wiadomo czego, ale fajnie by sprzęt był w miarę porządny. Dwa pierwsze screeny dotyczą specyfikacji Specializeda, następny jest odnośnie Cube'a, a ostatni dotyczy Meridy. Uprzejmie dziękuję za wszystkie podpowiedzi. Edytowane Piątek o 20:22 przez Rowermann Cytuj
afly Napisano Sobota o 12:58 Napisano Sobota o 12:58 Każdy z rowerów ma jakiś "defekt" że ciężko wskazać faworyta, jest coś jeszcze w opcji? Zakup przez Internet? Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi